Belga lapok címlapján a kőrösi kézilabdázó Nyomtatás E-mail
2012. február 03. péntek, 07:35

A kiskőrösről elszármazott kiváló kézilabdázó, Szilágyi Anett csapatával, a DHW Antwerpennel megvédte bajnoki címét, és 2010 után újra belga gólkirály lett. Jutalmául egy évig az ő arcával és nevével reklámozzák a belga város sportcsarnokát, és magát a csapatot is.

Anett kerüljön bárhová a világban, mindenütt kiskőrösiként mutatkozik be. A karácsonyi ünnepeket is itthon töltötte szüleinél, akik nagyon sokat segítenek neki ötéves kisfia, Trisztán nevelésében.

Hónapokon át a belga újságok címlapon hozták a fotódat, a sportcsarnok bejáratánál pedig óriásplakát hirdeti sikereidet...

- A siker mögött komoly összefogás, sok-sok támogatás és csapatmunka áll. A Vasvári Pál Általános iskola, (ma Bem) sporttagozatában kezdtem kézilabdázni, 12 évesen amatőrként, ami pár év alatt NB I/B-ig juttatott. A kezdeti hobbiból gyorsan életem értelme lett. 22 éve ezt csinálom, és szerencsés vagyok, mert a hobbim egyben a munkám is. 18 évesen a Kiskunhalasi NB I-es felnőtt csapat tagja lettem. Majd játszottam Vácon, Békéscsabán, a Vasasnál, majd külföldre is eljutottam. A sport révén sok országban megfordultam, gyönyörű helyeken jártam, érdekes emberekkel ismerkedtem meg. Németországban is légióskodtam 3 évig, azóta is tart a kapcsolat az ottani társakkal, német nyelvtudásomat is ennek a lehetőségnek köszönhetem. 

Most hol vagy, mi van veled?

- Férjhez mentem, van egy 5 éves kisfiam, aki ha éppen nincs a kiskőrösi vagy az orosházi mamáéknál, akkor Belgiumban éli meg testközelből a sportolók mindennapjait. Hozom, viszem az edzésekre, és már látszik, apja-anyja révén ő is mozgékony gyerek lesz. Jelenleg Leuven-ben élünk. 2010-ben megnyertük a bajnokságot, és életemben először egy külföldi ország gólkirályi címét is eloroztam a honiak elől. A következő év is további sikert hozott, köszönhetően a kiváló csapatmunkának: megvédtük bajnoki címünket. Hab a tortán, hogy a gólkirályi cím is maradt nálam. Ezért kaptam azt a megtiszteltetést, hogy az én portrémmal reklámozzák Antwerpenben a sportágat.

Távol a szüleidtől, anyaként, feleségként és élsportolóként nem volt egyszerű teljesíteni.

- Ezért mondtam, hogy a siker mögött komoly összefogás áll. Szüleim, testvérem, férjem biztatása nélkül semmi sem alakult volna így. Sokszor éreztem, hogy komoly lemondással kell megbirkózni, hiszen hónapokig a kisfiamat csak az interneten keresztül láttam. Az itteni anyagi megbecsülés miatt viszont egyelőre nem tehetem meg, hogy a honvágy hazavigyen. Most már a férjem és a kisfiam is itt van velem, így talán könnyebben boldogulunk.

vnm
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés