Futballrangadó - ajándékba Nyomtatás E-mail
2012. január 10. kedd, 07:19

A Mediterrán Pincészet dolgozói a szüreti időszakban alaposan odatették magukat, ezért Dr. Kuti László tulajdonos a következő kérdést tette fel borászainak: prémiumot, vagy inkább egy Liverpool-Chelsea belépőt szeretnétek? Szinte előre borítékolni lehetett a választ: a fiúk természetesen a meccs mellett döntöttek, így november közepén a munkatársak elrepültek a brit fővárosba. 

Dr Kuti László, Lucza János, Sáfár László és Pogány Gábor egy hosszú hétvégére csomagoltak. A csapathoz csatlakozott a tulajdonos fia, Kuti Tamás valamint Ribárszki Zsolt és Ribárszki Ákos is. 

- A történelmi város látnivalói mindannyiunkat elbűvöltek, a meccsről pedig csak felsőfokon lehet beszélni - mesélik hazatérésük után a fiúk. - Igyekeztünk annyi programot belesűríteni a pár napba, amennyit csak lehetett. Kuti Tomi nyelvtanulás céljából korábban néhány hónapot már eltöltött Londonban, így kiváló idegenvezetőnk volt. Tökéletesen átlátta a nagyvárost, és a többszintes angol metróban sem jelentett gondot számára a tájékozódás.

Mint azt a fiúk elmondták, egyaránt igyekeztek végiglátogatni a történelmi nevezetességeket és a klasszikus turistacélpontokat. Szállásuk közel volt a Stramford Bridge Stadionhoz, ahová a belépőjük szólt a Premier League Bajnokság 12. - Chelsea-Liverpool – fordulójára. Madam Tussaud híres viaszpanoptikumában uralkodókkal, filmcsillagokkal, sportlegendákkal fotóztatták magukat, bebarangolták a királyi St James park rejtekútjait, megcsodálták a Buckingham palotát, az angol uralkodó család rezidenciáját és természetesen egy tradicionális étteremben megkóstolták a legendás angol steaket is.

- Olyan vendéglőben vacsoráztunk, ahol már a bejutáshoz is sorba kellett állni - mesélik. - A gyönyörű pincérlányok ha látták, hogy elfogyott a korsónkból a fekete sör, automatikusan hozták a következőt. 

A fiúk kalandjára a vasárnapi meccs tette fel a koronát, amit mindannyian annyira vártak. A tömeg szép lassan, fegyelmezetten csordogált az arénába, a kapuknál nem volt fennakadás, a biztonságiak olajozottan tették a dolgukat. 

Persze, magyarokkal, kecskeméti ismerősökkel is összefutottak és mellettük sétált el a Forma1-es élet-halál ura, Max Mosley is. Mint mesélik, az élő mérkőzés hangulata összehasonlíthatatlan a tévéközvetítéssel. 41 ezer 820 szurkoló zarándokolt el a stadionba és annak ellenére, hogy a Chelsea otthonában a hazaiak voltak fölényben, a vörösre festett arcú Liverpool-fanok túlkiabálták a többieket. Volt is okuk az örvendezésre, hiszen Maxi Rodriguez már a 33. percben góllal fejezett be egy támadó akciót. Habár a Chelsea játékosa, Daniel Sturridge a az 55. percben szépített, a második félidő vége felé Glen Johnsson hajrágóljával a Vörös Ördögök 2:1-re legyőzték a Kék Oroszlánokat. Rendbontásra nem került sor, hiszen a szurkolók jól tudják, ha megsértik a szabályokat, örökre kitiltják őket az összes angol stadionból.

A hazaiak a második liverpooli gól után feladták, mire véget ért a meccs, kiürült a Chelsea szektor. Egyébként fél óra múlva már semmi sem emlékeztetett arra, hogy meccs volt a stadionban, a környező belvárosi utca ismét hétköznapi arcukat mutatták. Köszönjük Lacinak a nem mindennapi élményt - zárták beszámolójukat a srácok, nagyon jól éreztük magunkat, minden igazán szuper volt! 

A londoni focitúrával Kuti Laci ajándékozta meg munkatársait.

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés