Németh Edina sikere a lovas VB-n Nyomtatás E-mail
2011. december 20. kedd, 07:24

A kiskőrösi Németh Edina is tagja volt annak a magyar csapatnak, mely negyedik lett a Firenzében megrendezett Barrel Racing Világbajnokságon. A western lovaglás egyik szakágában, a hordókerülésben eddig sem volt ismeretlen Edus neve. 12 éves lovas múlt áll a háta mögött, megannyi győzelemmel, világversenyen elért dobogós helyezéssel. Néhány éve azonban meg kellett válnia Vörös Ördögtől, három évig nevelt kedvenc lovától.

- Kastély Attila invitált a meghívásos versenyre Olaszországba. Korábban is versenyeztünk már együtt Veronában, ahol komoly elismerést szereztünk a szakágban. A magyar csapatban Dörnyei Zsolt, Nagy-Tóth Zsolt és Katona Szabolcs mellé kerültem. Attila azt is elintézte, hogy erre az időre visszakapjam Vörös Ördögöt, akivel gyorsan egymásra találtunk. Az akasztói farmon felkészültünk a megmérettetésre. 

Mit kell tudni az efféle versenyről?

- 9 nemzet legjobbjai vettek részt a három napos küzdelemben. Három hordót kell megkerülni, melyek 32 méterre vannak egymástól. A 147 versenyző között töredékmásodpercek döntöttek az elsőbbségről. A gyorsaság mellett a technika és a ló és lovas közötti összhang a lényeg. Az aréna rekord 16,255 másodperc volt, az egyéni legjobb időm 17,467 mp lett, ezzel a 41. lettem. Az országok rangsorában pedig csak a szerencse döntötte el a legjobbak helyét. Szlovákia, Csehország, Kína, USA, Franciaország, Brazília és a hazai olasz lovasok között a negyedik hellyel nem hoztunk szégyent a hazánkra. 

Lesz folytatatás?

- Hihetetlenül jó volt újra átélni a verseny izgalmát, parádés futamok zajlottak, kiváló szervezés, jó társaság. De egyelőre nem tudom előteremteni a feltételeket a folytatáshoz. Köszönöm a segítséget, és a felkérést Kastély Attilának, a sok biztatást a csapattársaknak, és nem utolsó sorban kedvesemnek, Ficzek Áronnak, hogy figyelmességével mindent megteremtett, hogy én csak a versenyre tudjak koncentrálni.

Láttad Firenzét is?

- Csodálatos. Ha tehetném, ott telepednék le. Lenne egy farmom sok lóval, ebből élnék. A mostani győztes három millió forinttal gazdagodott, és az olaszoknál számtalan verseny van évente. Úgy látszik, nem csak a magyar a lovas nemzet – mondja mosolyogva Edina.

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés