Lóbarátok, egymás közt Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 01. hétfő, 06:24

Rendszeresen szerveznek közös túrákat

Közel százan pattantak nyeregbe, vagy ültek lovaskocsikra, hogy a térségi lótartó barátok hagyományos túráján bejárják a környéket. A lovassport szerelmesei kiváló kapcsolatot ápolnak. Minden évben beosztják, ki mikor vendégeli meg a többieket. Július első szombatján a kiskőrösiek látták vendégül a kaskantyúi, páhi, tabdi, halasi és akasztói lóbarátokat. 

- Ez egy összeforrott csapat – kezdi meséli a nap eseményeit Baranyai Kati, aki párjával, Szőllösi Szabival saját tanyájukon fogadta a sereget. - Reggeli után lóhátra pattantunk és irány a Brezi tanya, Erdőtelek dűlői. Gyönyörűen sütött a nap, délben viszont meglepett bennünket egy hatalmas jégeső! Közel ötvenen bújtunk össze egy sátor alatt. Délután aztán mindenki hazavitte a lovát, s következett a csapatépítő buli napfelkeltéig! 

A legszebb az ilyen kalandokban, hogy egy a beszédtémánk. Az idősebb lótartóktól rengeteget lehet tanulni. Dömpi, Labáth Gyura, Lucza Pali bácsi vagy a Polereczki fiúk beleszülettek a lótartásba. Mindent tudnak az állatokról, amit szívesen meg is osztanak velünk. A következő találkozó Tabdin lesz, majd novemberben Tázlárra megyünk, közben pedig minden szüreti napon részt veszünk a térségben, ahová hívnak minket.

Nagy túrára is készülünk. Lóháton fogunk lebarangolni Ópusztaszerre, a Nyeregszemlére. Ez egy kifejezetten a lovas hagyományokra épülő háromnapos rendezvény a legnevesebb hazai előadókkal. Nagy erőpróba lesz lónak és lovasnak egyaránt, de nagyon várjuk!

  

Kádár Jocó és Nagy Laci a lovek egészségére üríti poharát

Stadler Miklós ülében nyergelt Albert Áron 

Miskolczi Adrienn és Krizsán Évi

Rohoska Lacit kínálja Breznyán István, a vendéglátó

Opauszki János, és a Kolozsvári testvérek: Zoli és Gábor főztek  

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés