Brillíroztak a lányok Nyomtatás E-mail
2011. május 17. kedd, 10:27

Jól szerepeltek áprilisban az akasztói Ritmika Sportegyesület növendékei a VII. Országos Dinamik Kupán. A budapesti megmérettetésre óvodás, kisiskolás és felső tagozatos korcsoportban, egyéni, duó, dance és csapat kategóriákban nevezett be a 35 akasztói aerobikos gyermek.

A sok gyakorlás meghozta gyümölcsét, a szépen kivitelezett gyakorlatokkal brillíroztak Turúné Letoha Bernadett egyesületi elnök, edző tanítványai. Egy első, két harmadik, és egy különdíjat hoztak haza, mindemellett minden csapatuk ezüstminősítést kapott.


- A gyerekek nagyon keményen, erőt, fáradtságot nem kímélve készültek a megmérettetésre - mondta a csapat edzőnője. - A verseny előtt a heti kétszeri edzést a mindennapos gyakorlás váltotta fel. A legnagyobb sikerünknek a gyermekek mozgásfejlődését tartom. Összerendezettebb, esztétikusabb lett a gyakorlatok kivitelezése, egyre nehezebb feladatvégzésre lettek képesek.

Mint azt Turúné Betti kiemelte, a mozgásfejlődésen kívül a gyerekek összetartása is példaértékű. Fontosnak tartja a személyiségfejlesztést, hisz mint mondja: csak akkor tudnak a gyermekek teljes odaadással koncentrálni a gyakorlatra, ha a lelki világukban béke van.

Az akasztói aerobikos szülők, mint mindig, most is kitettek magukért. A gyermekek különleges versenyfrizuráit és arcfestését, valamint a gyönyörű fellépő-ruhákat is ők készítették. Ennek köszönhetően a kis sportolók megjelenése lélegzetelállítóra sikeredett, ami nagyon fontos kelléke a színpadi számoknak.

Eredmények:
Cukorfalat csapat (óvodások): Csatai Kitti, Kastély Dóra, Kiss Barbara (Csengőd) Kuti Lilien, Madácsi Dorina, Pivarcsi Tírza (Csengőd)
Álom lányok csapat: Baltás Anett, Németh Nóra, Suhajda Napsugár, Teknyős Lilla, Turú Annamária, Varga Kitti
Menő csajok csapat: Nemcsényi Lili, csengődiek: Brecska Laura, Faragó Ramóna, Kósa Barbara, Lőrincz Tíria, Molnár Kitti

Sreck dance csapat: Andó Csilla (Csengőd), Bognár Eszter, Király Letti, Zeleszkó Tünde, P. Tóth Petra Noémi
Disco cicák: Csehi Leila, Kothencz Krisztina, Krizsán Zsófia, Loványi Csilla (Csengőd), Ujvári Alexandra

Egyéni versenyzők: Király Fanni, Turú Annamária, Varga Nikolett
Duó versenyzők: Kalapos Nóra és Tóth Márta Dorina, Tóth Nikolett és Varga Tímea, Márkus Dóra és Király Fanni

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés