Ügyesség, bátorság, KRESZ és kerékpár Nyomtatás E-mail
2011. május 11. szerda, 13:39

A kiskőrösi Bem iskolában rendezték április 19-én a kerékpáros iskola kupa területi versenyét. A megmérettetésen a hazai két csapaton kívül Tabdi és Soltvadkert legjobb felsős leány, valamint fiú bicajos csapatai is részt vettek.


A verseny célja: hogy a résztvevők a felkészülés során olyan közlekedési elméleti ismereteket szerezzenek, melyeket aztán a gyakorlatban is eredményesen tudnak alkalmazni. Az akadálypályán a közlekedésben előforduló szituációk modellezése közben nemcsak ügyességüket, hanem rátermettségüket, bátorságukat is bizonyíthatták a diákok.


A fiúknál Szlama Olivér tabdi versenyző végzett az élen, (felkészítője: Tóth Sándor) a második Eszenyi Lajos, a harmadik pedig Fekete István lett. Mindketten a Bem iskola tanulói. A lányok versenyét Eszenyi Ildikó nyerte, második lett Mlinkó Nelli, a harmadik pedig Gyepes Dorothy. Ők is bemes diákok.

A megyei döntőt május 14-én Kecskeméten rendezik. Itt az egyéni verseny első és második helyezettjei képviselhetik térségünket. A csapatversenyt a Bem iskola egyes számú csapata nyerte, a második helyen Tabdi, a harmadik helyen pedig Soltvadkert végzett.

A bemes csapat vezetője Bácsi Csaba tanító már több évtizede, hogy hetente két alkalommal kerékpáros szakkört tart a diákok számára. Mint mondja, a szakkörös gyerekek nemcsak a KRESZ szabályait tanulják meg alaposan, hanem a biztonságos közlekedés gyakorlati megvalósításával is tisztában vannak.

Ugyancsak a szakkör tagja Eszenyi Lajos, aki az általános iskolák számára kiírt: Serdülőkorúak Közlekedési nevelési versenyének megyei fordulóján első helyezést ért el, így ő jutott be az országos döntőbe, melyet május 6-8-án Salgótarjánban rendeznek majd meg. Surányi Szabolcs, a Bem iskola negyedikes szakköröse a dicsőség az iskola Kerékpáros Iskola Kupa Szeghalmon nemrégiben megrendezett Országos döntőjében az előkelő tízedik helyen végzett.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés