Eger rallye - vegyes nyitány Nyomtatás E-mail
2011. április 28. csütörtök, 14:07

Április elején zajlott az Eger Rallye, a Watt Energy Országos Rallye Bajnokság nyitó futama. A tizenegyedik gyorsaságit követően a nem hivatalos végeredmény szerint a Bútor-Bacigál kettős nyerte a versenyt, a második helyen az Asi-Pikó kettős végzett, megelőzve a Kazár-Percze párost.

Városunkat két nagyszerű, évek óta sikeres páros képviselte az ország legjobbjai között: a Kakuszi testvérek a tavaly debütált Ford Fiesta 2000-rel, és a Pálinkás-Bagaméri kettős az új Renault Clio R3-mal. A három napos száguldás végén azonban most sajnálatosan egyikőjük sem állt a dobogó tetejére. A szezont nem a legfényesebb éremmel kezdték. Hogy a szerencse pártolt el tőlük, vagy csak nem tudtak kellően ráhangolódni a nyitányra, nem tudni. Erről meséljenek ők!

Pálinkás Zsolt: Új autóval indultunk. Ez minden előnyét és hátrányát megmutatta. Az első napon hárman küzdöttünk az első helyért. A Renault kiválóan szerepelt, csak jókat tudok róla mondani. Szinte mindvégig a kategória élén hajtottunk. Utolsó gyorsaságin, egy 25 km-es szakaszon sikerült olyan jó időt futni, hogy rávertünk az ellenfelekre 19 másodpercet.


Ezzel a legjobbként zártuk a szombatot. Másnap reggel hatkor indult az első gyorsasági, ahol ugrattunk egy nagyot, és a kormány előrenyomult. Ez tipikus ennél az autónál. Ám ezáltal beszorult egy kicsit a kormány, darabosabban fordult a kanyarokban. Mindvégig hátrányt okozott.

A szerelők először tanácstalanok voltak, azonban megfejtettük a kérdést és egy nagy rántással visszaállítottuk a kormányt eredeti helyzetébe. Onnantól kezdve kiválóan működött újra. Viszont 12 másodpercet vesztettünk a malőr miatt az előnyünkből. A második szakasz rajtja előtt pedig defektet kellett cserélnünk, öt percünk volt az indulásig, de nem bírtuk lelazítani a jobb hátsó kereket.

Nyolc percet szenvedtünk vele, öt perccel kikéstünk, így 50 másodperc büntetést kaptunk. A nagy rivális 25 másodperces előnyét már nem tudtuk behozni, így a kategória második helyén zártunk. Nemzetközi abszolútban pedig a 17. helyen.


Kakuszi Zsolt: Igazából semmi problémánk nem volt! Folyamatosan próbálgattuk a gumikat és a második napra az autót is sikerült egész jól beállítanunk. A végére még maradtak tartalékaink is, tudtunk volna gyorsabban is menni. Kettős érzés van bennem, otthon majd megfejtjük mi volt a probléma. Kicsit fáradtak voltunk, Miskolcra majd rápihenünk!


A következő futam a hónap végén, április 30-án lesz Miskolcon. Nagyon nehéz derbinek mutatkozik, mondták a versenyzők. Egy nap 15 gyorsaságin kell helyt állni, mintegy 160 kilométeren. A helyszín azonban egyiküknek sem ismeretlen. Az új autókkal azonban még ezen a pályán nem siklottak. Majd most megcsillanthatják tehetségüket! Szurkolunk nekik.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés