Szeniorok labdával Nyomtatás E-mail
2011. április 27. szerda, 10:31

A fociról nem lehet a kor miatt lemondani – vallják a tabdi focisták. Harminc év felett azonban már fogytán a szusz, nem mindig elé a mérkőzés végéig. A focicsukát még sem szívesen akasztanák a szögre, ezért összeálltak hát az „öregfiúk”, hogy újra együtt rúghassák a bőrt.


A baráti találkozón összeállt a két csapat: ezzel is demonstrálva, hogy nem ellenfelek, hiszen itt mindenki barátja a másiknak


Szikszai Tamás, az öregfiúk csapat szervezője elmondta, évtizedeken át minden hétvégéjük a meccsekről szólt. Kondíciókban azonban már nem állnak oly fitten, mint egykor. A bajnokságban részt vevő csapat előmenetelét nem szeretnék veszélyeztetni azzal, hogy a versenyt nem tudják felvenni a huszonévesekkel. Itt, az öregfiúk gárdában azonban annyi a csere, amennyit csak akarnak. Van, aki csupán pár percre vállalkozik a játékra, van, aki tovább. Tulajdonképpen nem is az eredmény számít, hanem a baráti kapcsolatok ápolása, és persze a mozgás öröme.

Harmincöt – negyvenöt éves korosztály alkotja a csapat magját. Tizenhat mezőnyjátékos és két kapus a csapatállományuk. Most másodszor álltak ki Izsák gárdája ellen. A visszavágó jól sikerült: 3:1-re győztek. A következő megmérettetés otthon lesz Tabdin, a falunapok keretében Akasztó öregfiú csapata ellen játszanak majd. Ősszel pedig Kecelre mennek.

Bácsi László vállalta a tréner szerepét:
– Öröm látni a fiúkat újra a pályán – mondta a tréner. - Még gyerekként kerültek hozzám, közel húsz évet irányítgattam őket. Sikert, örömöt, bánatot éltünk át együtt, a serdülő csapatbeli játékuktól az ifjúságin át a felnőtt bajnokságig. Nagyon a szívemhez nőttek, mi tagadás. ez a csapa volt annak idején aki, kiharcolta a megye II.-be való följutást, és azóta is Tabdi hírnevét öregbítik.

Egy másodpercet sem gondolkoztam, amikor felkértek az edzői szerepre. Hiszen a foci örökös szenvedélyem maradt nekem is, és persze a fiataloknak is. Azt is látni kell, hogy a fiúk egészen másképp állnak a labdarúgáshoz, mint a mai aktív sportolók. Sokkal nagyobb bennük az alázat a játék iránt, és tiszteletre méltó az összetartásuk is. Öröm velük dolgozni.

Izsákon is hasonló indíttatásból állt össze a korosabb férficsapat. Mezei Zsolt, szakmai igazgató elmondta, közel húsz egykori igazolt játékos vállalt szerepet a közös találkozók lebonyolításában. Hetente egy alkalommal gyűlnek össze közös mozgásra. Játszottak már a Solt , sőt még a kiskőrösi rendőrök ellen is. Náluk az ötletgazda Ungor Pál volt, aki nem ismeretlen a város labdarúgó életében.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés