Kaland a Rio Ebron Nyomtatás E-mail
2011. április 26. kedd, 09:17

Kevés az a horgász, aki ne vágyna el életében legalább egyszer a hal-eldorádóba: a spanyolországi Rio Ebro-ra. Ezernyi hal, óriási méretek, valódi kaland. Szöllősi Robiék már negyedszer jártak az izgalmakat nyújtó horgászparadicsomban.


- Spanyolország keleti oldalát szinte végigszeli az ország legnevezetesebb folyója, a Rio Ebro. Tőlünk közel kétezerszáz kilométerre, Barcelonától mintegy 160-ra fekszik Fayon falucska, oda szoktunk elutazni, valódi horgászkalandra. A legfontosabb tudnivaló, hogy a víz tele van hallal, mégpedig a hatalmas méretűekkel. Pontyból éppúgy lehet tíz-húsz kilósokat fogni, mint harcsából a 30-40 kilósokat. Nem ritka a napi száz kiló feletti fogható mennyiség.


A nagy halak miatt gondolom nagy a látogatottság is.
- Ide többnyire fanatikusok járnak, a világ minden részéről. Találkoztunk már kazah, orosz, német, holland és persze magyar horgászokkal.


Kiépített horgászhelyek vannak?
- Nem, nem. A part nagyon meredek, a legtöbb helyről kizárt a horgászat. Kevés a parti hely, mi legtöbbet csónakkal indulunk bevetésre.  A helyiek a sziklaszirtekre ülnek, onnan pergetőznek fekete sügérre. Ők a pontyot nem kedvelik, nem is nézik semmibe.


Egész évben jó a fogás?
- A helyiek elmondása szerint áprilistól novemberig a legjobb. Nappal pontyra, éjszaka harcsára érdemes menni.


Eddigi rekordok?
- A tíz nap alatt fejenként megfogtuk a 700-800 kiló halat. Nekem sikerült egy 79,5 kilogrammos harcsát megcsípni, ez eddig a rekord. A csali 1,1 kg-os vörösszárnyú keszeg volt. Pontyból a legnagyobb az 17 kilós volt, de 7-8 kiló alatt nem fogtunk. Átlagban 12 kilósak voltak. Harcsából sikerült már partra húzni több 30 kiló felettit is. ezekre a legjobb csali az angolna.


Máshol is jártatok már nagyvadra horgászni?
- Voltunk már Radután, Romániában is. Ott is kiváló a fogás, de én a Rio elkötelezettje vagyok. Minden, ami egy horgásznak álma, itt megvalósulhat!

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés