Hajrá Joci! Nyomtatás E-mail
2011. április 26. kedd, 07:37

Idén is startolt a quad versenypályán Jarjabka József, a nagyreményű kiskőrösi négykerekű motoros.


A sportág ifjú tehetsége ebben a szezonban nemcsak a tőle megszokott versenyszámban, vagyis a hétfutamos, quad- coss első osztályban próbálkozik, hanem benevezett a Short Track Quad Országos Bajnokságra is, amelynek húsvétkor Máriapócson lesz az indító futama. Az idei hét cross és az öt short futam mellett pedig egy-egy barátságos edzőfutamra is elfogadja a meghívást.

A cross mezőny első megmérettetésén, a monori MXQ- 1 versenyen Joci jó kezdés után az összetett negyedik helyen végzett, ami nem kis teljesítmény az EB-s „nagyok” között. Ezzel az eredménnyel már most túlszárnyalja tavalyi önmagát, és ez nagy bizakodásra ad okot a szezonvégi dobogóközeli helyezésre - meséli idősebb Jarjabka József, aki nemcsak édesapja, hanem egyben trénere is a fiatal quados versenyzőnek.

A téli pihenő alatt az erőnlét fejlesztésére nagy hangsúlyt helyeztünk, hiszen nem kis feladat a motor pályán tartása egyik versenyszámban sem. A short gyorsasági verseny, újdonság Joci számára, más, mint a cross, így mindenképpen újszerű stratégiát és taktikát kíván. A motorhibák kiküszöbölése is téli garázsfeladat, igyekeztünk felkészülni a kétféle pálya kívánalmaira, hogy a Suzuki jól vegye az akadályokat.

Mint azt az egyre rutinosabb ifjú quadlovag elmondta, a legtöbb versenyhelyzet megoldása a „fejben dől el”, ezért edzőjével újra és újra sorra vették a tavalyi futamokon elkövetett hibákat is. Minden készen áll tehát arra, hogy a kiskőrösi fiú jól teljesítsen, és feljebb kerüljön az országos quad élmezőnyben. Mi pedig szurkoljunk neki, hogy álma valóra váljon. Hajrá Joci!

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés