A karcsú női lábak is jól bánnak a labdával Nyomtatás E-mail
2011. április 21. csütörtök, 12:57

Élnek, virulnak, fociznak – tudatja magáról a fülöpszállási női futballcsapat. Ősztől már nem a focipályán edzettek ugyan, hanem szombat délutánonként a Faluházban. Mivel tagjaik között a 10 éves felnövekvő nemzedéktől a tekintélyesebb korú - de annál fittebb - negyvenesekig találunk játékosokat, csak ebben az időpontban tudtak mindannyian részt venni a „focisuliban”.


A tavaszt komoly megmérettetéssel kezdték. Márciusban ugyanis a szabadszállási 24 órás foci alkalmával léptek pályára.
- Szerencsére mi nem éjszaka játszottunk, így minden erőnket összeszedhettük, és kipihenten vágtunk neki a délelőtti viadaloknak – mesélte Miskolczi Aranka, a csapat frontembere. - Izgalmas, kemény meccseket vívtunk Szabadszállás, Kunszentmiklós, Izsák csapataival.

Mérlegünk: 2 vereség, 2 döntetlen, 2 győzelem. Úgy látszik a szerencseszámunk a kettő, mert mindez 2 éves munkánk gyümölcse. Büszkék lehetünk rá. A legjobbakkal is igen szoros mérkőzéseink voltak. Góllövőink: Kovács Dolli, Juhász Orsolya volt.

A sok szép eredmény mellett is anyagi nehézségekkel küszködünk, hiszen csak saját pénzből vásárolt labdáink, illetve mezeink vannak. A Fülöpszállási Sportegyesület a pályát, az öltözőt, a labdákat, és évente egy-két edzőt is mindig a rendelkezésünkre bocsátott, amelyért köszönetünket fejezzük ki.

Többször a mérkőzésekre utaztatás is nehézséget okozott a számunkra, hiszen tagjaink jó része kiskorú, vagy ha nem, akkor nincs gépjárműve. A bajból többnyire Sőregi Krisztina húzott ki minket, aki éveken keresztül segített a lányok fuvaroztatásában. Köszi Kriszti!

A nehézségek ellenére sem adjuk fel! Legfeljebb elmegyünk busszal vagy vonattal. Csapatunk szívesen fogad bármiféle segítséget, vagy felajánlást, legyen az akár egy labda, mez, sportszár, utaztatásban való közreműködés.
A tavalyi szezont edzőként ifj. Tóth Imre küzdötte velünk végig. Nagyon sokat tanultunk tőle, jóval fegyelmezettebbek és ügyesebbek lettünk. Sajnos a munkája miatt már nem tud velünk tovább rendszeresen foglalkozni, ezért felkértük Pusztai Martint edzőnek, ő pedig nagy örömünkre elvállalta a feladatot.

Tavaszi programunk pár hét múlva folytatódik Kunszentmiklóson, a Húsvéti Kupán, ahol 5 csapattal kell megküzdenünk. Majd május 1-én helyben, a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesülettel együttműködve szervezünk futballmérkőzést. Minden szurkolót szeretettel várunk! – mondta Miskolczi Aranka.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés