Rekord a Petőfi túrán Nyomtatás E-mail
2011. április 14. csütörtök, 13:12

Megdőlt a résztvevői rekord idén, a 8. Petőfi Túrán – tájékoztatta lapunkat Döme Géza főszervező. Aki titkon úgy ezer fős csapatra számított, ám ezzel szemben szombaton összesen 1071 túrázó húzott bakancsot vagy sportcipőt, és vágott neki a távnak.


Az egyre népszerűbb túrára idén még Győrből is érkeztek kirándulók. A legtöbben (633 fő) a 20 kilométeres távot választották. Ők a művelődési háztól gyalogoltak, Öregszőlők buckáin át a tabdi vasútállomásig. Volt, aki kerékpárral rajtolt, majd tolta a homokban, és voltak, akik lóháton tették meg a távot.


Vándorbotot fogott a kezébe sok „senior”, és családok is beneveztek a barangolásba. Martonék például testvérestől, gyerekestől, barátostól rótták a kilométereket. Vadkertről 73 diák és tanár indult útnak, Kecskemét várost pedig a legnagyobb létszámú csapat, a Mátyás király általános iskola 88 fős csoportja képviselte.

A 40 kilométeres távnak 343-an vágtak neki gyalogosan, 28-an pedig kerékpárral. Ők Izsákról rajtoltak és a meseszép Kolon-tó mellett értek át a soltszentimrei Csonka-toronyhoz. Onnan Csengőd irányába fordultak, majd a vasút mentén Tabdit érintve jutottak a Szűcsi-erdő szélébe. A nagy meleg néhány vándornak kedvét szegte ugyan, de a többség végül célba ért.


A legnagyobb kihívásra, a 70 kilométeres távra 33 gyalogló és 14 kerékpáros vállalkozott. Ők hat órakor indultak Kiskőrösről és a „negyvenesek” útján (meg persze további 30 kilométeren) jártak, csak éppen fordított sorrendben közelítették meg a célpontokat. Izsákot elhagyva Kispáhi felé vették az irányt, majd a kisbócsai határral ismerkedtek. Már akinek bírta a lába… 

A megfáradt túrázókat az István Borház fogadta: almával, üdítővel, a felnőtteket pedig borkóstolóval.

További képek a cikk galériájában >> (Petőfi túra 2011)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

Cikk galériája

 

 
Hirdetés