Get Adobe Flash player
Tabdi judokák éremesőben Nyomtatás E-mail
2011. március 28. hétfő, 10:15

Újra éremeső hullik a tabdi judosok nyakába. A küzdősportnak ez az ága egyébként sem ismeretlen a településen, hiszen közel két évtizede már működött a faluban judo szakosztály. Kiválóságai még az országhatáron túli versenyekre is eljutottak. Most Dózsa Tamás vette szárnyai alá a tabdi csemetéket.


- Varga Gyula iskolaigazgató úr felkeresett az előző tanév kezdetén és tolmácsolta a szülők kívánságát, hogy szeretnék küzdősportra járatni gyermekeiket. Így esett a választás a judora. Ezt a japán eredetű önvédelmi küzdősportot a gyerekek és a szülők is egyaránt megszerették az ellelt másfél év alatt. Minden hétfőn 16 órától edzünk a művelődési házban.

Decemberben körzeti judo versenyként rendkívül színvonalas megmérettetést tudtunk lebonyolítani ugyanitt az önkormányzat segítségével. Közel 50 indulóval. Páhi, Kaskantyú, Pírtó, Kiskunhalas is küldött versenyzőket. Már ekkor jól szerepeltek a tabdi judokák. Négy első, három második, és öt harmadik helyezést értünk el. Bránya Oktávián, Hati Zsolt, Bajusznács Viktor, Fekete Márk, Polyák Zalán, Polyák Zoltán, Földházi Gergő, Aszódi Márton, Bránya Ábel, Szabó Ádám, Szlama Olivér, Bránya Márk jeleskedett az éremesőben.

Februárban azután a Pírtón rendezett körzeti versenyen is részt vett a csapat, ahol megint kiemelkedő eredményeket értek el a gyerekek. Két első, öt második, négy harmadik helyezést nyertünk. Bránya Ábel két súlycsoportban is a dobogóra állhatott. A csapatok közötti versenyben is fölényes győzelmet aratott a tabdi csapat.

Az eredmények egyebek között annak is köszönhetők, hogy tavaly nyáron a festői környezetben lévő baranyai faluban, Óbányán edzőtáboroztunk. Különböző programokat szerveztünk a gyerekeknek, és persze a sok kirándulás mellett napi 1-2 judo edzés is része volt a tábori életnek. A sikeren felbuzdulva idén nyáron is tervezünk egy felkészítő táborozást.
Az edzések mellett komolyan dolgozunk a Tabdi Sport Egyesülettel azon, hogy a labdarúgás mellett, a judo is szakosztályként csatlakozhasson. Ez egy lényeges momentum, mert így a gyerekek a Magyar Judo Szövetségbe leigazolhatók, tagsági könyvvel rendelkezhetnek, és övvizsgát tehetnek. Valamint az MJSZ által rendezett versenyeken is részt vehetnek majd.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés