Ketrecharc  Nyomtatás E-mail
2011. március 10. csütörtök, 14:07

Győztesen vagy hordágyon! Ezzel a mottóval szervezték meg Kecelen a hagyományos küzdősportok gáláját február 26-án.


A Bács Team-rendezvényen a kyokushin karate, az MMA, a thai-box, a K-1, és a K-3 hazai legjobbjai léptek a szorítóba. A rangos tornán a nézők nagy kedvencei szálltak harcba: többek között a Magyar K-1 GP-győztes Rácz Dénes, az MMA-bajnok Halmi Viktor, a kecskeméti Szuhányi Gyula, a dunaújvárosiak kemény figurája, Czene László.


A sorból nem hiányoztak a hazai ászok sem: Vikker Dániel, Imre Zsolt, Árvai Zsolt és Benkő László mellett számos „kezdő” lépett a küzdőtérre, hogy megmutassa tehetségét. Kiskőrösről több százan utaztak a szomszéd városba, hogy részesei legyenek az élményeknek.


Fergeteges hangulat, ováció: több mint ezer ember egyszerre kiáltotta a hazaiak nevét egy-egy véres küzdelemben. Hatalmas csaták jellemezték a teltházas rendezvényt, ahol a „Győztesen vagy hordágyon” szlogen majdnem szó szerint megvalósult. A kőkemény harcokban óriási erejű pofonok csattantak el, és voltak pillanatnyi eszméletvesztéssel járó kiütések.




Egy emberként skandálta a tömeg többek között Horváth Ádám, Somogyi Ákos, Árvai Zsolt és Imre Zsolt nevét is, de sajnos ellenfeleik jobbnak bizonyultak. Elég volt olykor egyetlen pillanatnyi dekoncentráltság, egyetlen rossz belépés, és máris földre került a mindenre elszánt harcos.


Egykor a spártai katonák pajzsára írták: Ezen vagy Ezzel. Jelképezve azt, hogy a csatákból csak azt az embert várják haza, aki megküzd az ellenféllel, vagy hősies halállal végzi. Aki elhagyja pajzsát, az megfutamodott…


A „Győztesen vagy hordágyon” mottó kísértetiesen hasonlít a kitűnő harcosokból álló spártaiak jelmondatára, mutatva azt, hogy a keceli fighterek sem fújnak visszafordulót a küzdelmekben. Állták a sarat, hiszen hónapok óta erre a gálára készültek, a közönség pedig tapsviharral köszönte meg a helytállást.
(A Régió Napló következő számában megszólalnak a keceli ászok!)

További képek a cikk galériájában >> (Ketrecharc Kecelen)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

Cikk galériája

 

 
Hirdetés