Kosaras bázis lesz Kecel? Nyomtatás E-mail
2011. február 23. szerda, 09:57

Körülbelül 4 hónappal ezelőtt, egyéni kezdeményezésre kosárlabda edzési lehetőséget hirdettek a kézilabda fellegvárában, Kecelen. Szilágyi Gáspár ötlete nyitott fülekre, és mozgásra vágyókra talált.


Ma már segéde is van az irányításban: mellészegődött Bagi Bertalan is, hogy minél több embernek kedvet adjanak a városban az új szakág megteremtésére. Mára több mint egy tucatnyi fiatal és középkorú pattogtatja a kosárlabdát a csarnokban.


Gáspárról, aki ismeri, tudja, számos végzettsége van. A sport terén azonban „csupán” elszántsága, mozgásigénye és némi rutinja vezérli. Ez azonban éppen elég ahhoz, hogy célját, a közös szórakozás örömét, és a rendszeres testedzés hasznosságát elérje.


Milyen múltra tekint vissza ez a sportág a városban?
- Tudomásom szerint nem volt korábban Kecelen semmilyen formában kosárlabda.

Milyen korosztály jelentkezett a felhívásra?
- Vegyes az érdeklődés, 10 évestől a 40 évesig többen jöttek már játszani, de rendszeresen a 10-20 év közöttiek érdeklődnek.

Milyen időközönként jönnek össze?
- Az utánpótláskorúakkal hetente kétszer, szerdán és vasárnap találkozunk. A felnőttekkel heti egyszer, vasárnap. Egyelőre még az alapokkal ismerkedünk, és próbálunk csapattá válni. Nagyon szépen fejlődik mindenki.

Te hogyan kerültél kapcsolatba a sporttal?
- Gimnazista koromban, Kiskunhalason ismerkedtem meg a kosárlabdával. Majd a főiskolai éveim alatt Székesfehérváron, aztán az egyetemi éveim alatt Szegeden is játszottam.

Miért szorgalmaztad a városban a kosárlabdát?
- Mivel a kosárlabdához értek egy kicsit, úgy gondoltam, ebben segíthetek néhány fiatalnak.

Ott, ahol nagy múltja van a kézilabdának és a focinak, van igény egy újabb szakágra?
- Az érdeklődés egyelőre azt mutatja, hogy igen. Itt mindenkit szívesen látunk, ráadásul teljesen ingyenesek az edzések a művelődési ház jóvoltából, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

Tervek, célok, álmok?
- Felvettük a kapcsolatot a megyében működő egyik első osztályú klubbal. Amely nem csak a támogatásáról biztosított bennünket, de kilátásba helyezték, hogy akár az egyik utánpótlás bázisuk lehetünk. Remélem, ebből a lehetőségből tudunk majd profitálni. De az alapvető cél a sport, és a jókedv minden edzésen.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés