Mert kell egy csapat…! Nyomtatás E-mail
2011. február 23. szerda, 08:43

Nélkülözhetetlen a foci egy település életében – gondolják Tázláron éppúgy, mint a világ számos pontján. Hiszen a közösségépítésben ugyanolyan fontos, mint a mozgás népszerűsítésében – osztotta meg velünk gondolatait Bálint István edző. Hozzátette: céljuk az, hogy helyi fiatalokkal töltsék fel a csapatot, és az itt játszók még jobban kötődjenek szülőfalujukhoz.
Ősszel újra gárdát alakítottak és a Megye III-ban araszolnak a tabellán, egyre feljebb. Huszonkét igazolt játékosuk közül csupán négynek nincs még helyi kötődése. A többiek vagy itt születtek, vagy itt választottak maguknak párt. Több korosztály képviselteti magát a gárdában: 20 és 40 év felettiek. Az egyesület elnöke Csigi Lajos, aki lelkesíti a csapatot, és mindent megtesz, hogy az anyagi hátteret is biztosíthassa a működéshez. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően nagy gondjuk nincsen, de a szponzori segítség a vállalkozóktól jól jön.


A bajnokságban 12 csapattal kell felvenniük a versenyt. Jelenleg a tabella nyolcadik helyén állnak. Balázs István elmondta, a vágyuk az, hogy az 5. vagy a 6. helyen végezzenek. Náluk télen sem állt le a labdapasszolgatás. Részt vettek a Megyei Labdarúgó Terembajnokságon, és a jánoshalmi selejtezőn fölényes győzelmet arattak. Kiskőrösön pedig a megye 4. legjobbja lett a csapat.

A XI. Vadkert Kupán is bizonyították tehetségüket. Megye I-es és II-es csapatok ellen vívták ki a negyedik helyet. Valójában két győzelemmel és egy döntetlennel lettek negyedikek, egy vitatható versenyszabályi döntés következtében. A kudarcot hamar kiheverték, már nagypályás edzésekkel készülnek a tavaszi szezonra. Bócsával évekre visszavezethető baráti kapcsolatot ápolnak, így a szezon előtt többször tartanak közös edzőmérkőzéseket.

Az elsőn ugyan 2:0-ra kikaptak, de nem csüggednek, lesz még visszavágó! A bajnokságban az őszi szezont a nyolcadik helyen zárták, tavasszal megcélozzák az előrébbjutást legalább két hellyel. Első évnek ez nem is rossz teljesítmény - vallják.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés