Ismét Kiskőrösön rúgták a bőrt Nyomtatás E-mail
2011. február 10. csütörtök, 10:40

Kölcsönkenyér visszajár – szól a közmondás. Makó Zsolt és Tóth Zoltán fiatal futballista tehetségek kapcsán ugyanez elmondható. Kiskőrösön szerettek bele a szakágba, majd messze találtak csapatot, ahol kamatoztathatják tudásukat.


A helyzetük azonban úgy alakult, hogy kölcsönbe visszatértek szülőhazájukba, hogy a felnőtt csapatot erősítsék. A szilveszteri amatőr teremlabdarúgó kupán az elszármazottak gárdájában mutatkoztak be mindketten.

- A Tisza Volán Szeged játékosaként szerepelek Kiskőrösön kölcsönben, és szeretném, ha ez így is maradna – kezdi a beszélgetést Zoltán - Kapus poszton játszom. Jelenleg az ifi csapat első számú és a felnőtt csapat második számú kapusa vagyok Kőrösön. Igazából nincsenek nagy álmaim, szeretnék sztenderd kezdő kapus lenni a Kőrösi csapatban esetleg egy NB-s bajnokságban. Szeretek itthon játszani, jók a csapattársak és az edzők is.

Példaképem, kedvenc játékosom nincs. Sok focista, kapus stílusát szeretem, de konkrét játékos nincs, akinek a bőrébe szívesen belebújnék. A focit jobban szeretem „csinálni”, mint nézni. Mindig is vonzott a mozgás, mindenféle sportot szeretek, ami a labdával kapcsolatos. Valamilyen szinten sok mindennel foglalkoztam, de a foci mindig ott volt az első helyen.

A szurkolóknak annyit üzennék, hogy próbáljanak minél több meccsre kijárni és szurkolni, ez a játékosokat is inspirálja a hajtásra, nagyszerű dolog, ha az embert a nézőtérről buzdítják. A kritikát is elfogadjuk tőlük. Az utánpótlásnak pedig azt üzenem, hogy küzdjenek, mindig tartsanak maguk előtt egy célt és próbálják elérni, akkor mindenképpen jó labdarúgó lesz belőlük – mondta mosolyogva a kora ellenére rutinos hálóőr.

- Én is a Tisza Volánból jöttem vissza kölcsönbe – vett át a szót a másik tehetség, Makó Zsolt. Három-négy hónapig sérült voltam, ezalatt lemaradtam a többiektől, ezért jöttem haza kölcsönbe. Egyébként a posztom csatár. A célom az, hogy nyáron visszakerüljek a Volánba. A továbbiakat még nem tudom.

Ez nagyon sok körülménytől függ, elsősorban a felépülésemtől és a felkészülésemtől. Kedvenc magyar játékosom Dzsudzsák Balázs, külföldiek között pedig a brazil származású Ronaldo a „Fenomén”. Gyerekkoromban Pásztor Gyula csalt át a kézilabdáról focira még 14 évesen, de nem bántam meg. Igaz, hobbi szinten ma is kézilabdázom és mellette szívesen úszom is.

A szurkolóknak ezúton köszönöm, hogy kijártak a meccsekre és buzdították a kék fehéreket! – mondta Makó Zsolt

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés