Szenzációsan harcoltak a keceli erős emberek Nyomtatás E-mail
2011. január 31. hétfő, 10:58

Hatalmas ováció közepette püfölték ellenfeleiket a keceli küzdősportban jeleskedő harcosok Dunaújvárosban, a Hungarian All Stars szervezésében zajló gálán. A fiúk hozták formájukat, a mérlegük: egy győzelem, és két pontozásos vereség.


Szinte özönlött a nép, és néhány óra alatt megtelt az újvárosi sportcsarnok december 18-án. Az ország különböző pontjairól érkeztek kíváncsiskodók, hiszen a rendezvény a K-1 és MMA szabályrendszerben izgalmas és látványos csatákat ígért.

Az ilyen harcokból természetesen nem hiányozhattak a keceli „fenegyerekek” sem. Vancsik Nándor tanítványai évek óta kiverekedték maguknak a tiszteletet az óriási erejű ütések, rúgások küldői között.


A program felvezetéseként amatőr előmérkőzések - ökölvívás, MMA és K-1 - következtek, de bizony több csata csak nevében volt amatőr, a csattanó pofonok és kemény rúgások erre alaposan rácáfoltak. Horváth Ádám, a keceli fiatal harcos még csak pár éve edz a csapattal, máris megállta helyét a ringben. Bár pontozással kikapott, hatalmas ütései és rúgásai megcsillantották tehetségét.

Majd következtek az est főszereplői, akiket elsőként látványos fény- és hangeffektek kíséretében szólítottak a publikum elé. A legnagyobb ováció a szervező dunaújvárosi Hungarian All Stars (HAS) egyesület két harcosát, Muskotály Bálintot, valamint a hazai K-1 legnagyobb nevét, a Hun becenévre hallgató Karacs Attilát köszöntötte.

Az első csatát K-1 71 kilóban rendezték meg, Oli Márk egyhangú pontozással verte Jászka Krisztiánt. A következő összecsapásban már szó szerint súlyosabb versenyzők léptek a ringbe. A keceli reménység, Imre Zsolt (Bács Team) 82 kilóban küzdött meg Gábor Péter (Zenbukan Kempo) versenyzővel. A csupa izom férfiak harca a rendes időben, három menet alatt döntetlenre állt, így következhetett az extra három perc.


Zsolt szenzációsan harcolt, a közönség pedig egy emberként bíztatta. Nem volt könnyű dolga, hiszen az ellenfele - bár ő többször a padlóra küldte - keményen állta a sarat. Végül a pontozó bírák Imre Zsoltot hirdették ki győztesnek. Zsoltinak az utóbbi időben több veresége volt, nagy öröm, hogy újra sikerszériában tündököl! Gratulálunk neki!

Hasonló bíztatást tudhatott magáénak a keceli Vikker Dániel is, aki MMA szakágban mutatta meg, mit is rejt a harcművészet szépsége. Ellenfelével, Zahari Mátéval (Pitbull Team) keményen gyűrték egymást, végül a pontozásnál Dani maradt alul. Igaz, ezt tőle nem szokta meg a közönség, mely elkeseredetten vette tudomásul, a csata pontozásos elvesztését.

A keceli harcosok legközelebb itthon, Kecelen lépnek ringbe a hagyományos Bács Team Gálán, február 26-án. Az éjszakába nyúló kemény küzdelmeken 15 hazai versenyző mutatkozik majd be – nyilatkozta Vancsik Nándor edző.

Fotó: Dunaújvárosi Hírlap

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés