Kézilabdázott egész Kecel Nyomtatás E-mail
2011. január 31. hétfő, 10:46

Emlékszel még a régi cimboráidra? Szeretnél újra tagja lenni a régi nagy csapatnak? Szeretnél újra labdát fogni? – ezzel a csalogatóval invitálta a hatalmas találkozóra a Kecel Kézilabda Club egykori és mai növendékeit január 8-ára.

Talán sosem látott sikert könyvelhet el magának a nagyszerű sportéletről tanúskodó egyesület, régen voltak sporteseményre ilyen sokan kíváncsiak Kecelen.

Megtelt a nézőtér, szurkolók százai buzdítottak. Hazajöttek az elszármazott egykori csapattársak, hogy még egyszer a gárda összeálljon egy nagy meccsre. Többen évek óta nem találkoztak egymással. Ötven éves kézilabda múltját ünnepelte ezzel a rendezvénnyel a szakág Kecelen.


Perjési Nándor, a klub intézője elmondta, rendkívül boldog, hogy a szélrózsa minden irányából hazajöttek játszani az egykori általános iskolás csapattársak.
- Nagy élmény volt újra látni a fiúkat, amellett, hogy egy jót játszottunk is - nyilatkozta Perjési. - Rengetegen eljöttek szurkolni, megmozdult az egész város. Szeretnénk ebből a találkozóból hagyományt teremteni, hiszen Kecelnek van létjogosultsága a kézilabda terén. Szívünkön viseljük az utánpótlás nevelést, többek között ezt kívántuk megmutatni az embereknek.

Mi a helyzet a felnőtt csapattal?
- Tervünk között szerepel, hogy a csapatot a következő bajnokságban a megyei első osztályban indítsuk, keceli játékosokkal.  Gondot fordítunk az utánpótlás nevelésre is, ezért utánpótlás bajnokságokban szerepeltetjük, országos serdülő bajnokságba nevezzük őket. A cél a megye I-ből az NB II-be való feljutás.


A felső tagozatos diákok szakmai képzését Palástiné Márti és Haszilló Tamás vezényli. Utóbbi a saját korosztályával maga is pályára lépett.
- Nagyon boldog vagyok, hogy újra összeállt az a csapat, akikkel 1985-ben megnyertük az országos elődöntőt, majd a kaposvári országos döntőn, az úttörő olimpián bronzéremmel zártunk. Pásztor Gyula tanár úr növendékei voltunk, most őt is köszöntöttük egy díszoklevéllel – mondta Haszilló Tamás.

A húszéves fiatalokat ifjú Pálinkás Károly irányította. Hangsúlyozta, baráti társasága öt perc alatt döntött arról, hogy neveznek a gálára. Mindig is szerették a mozgást, van, aki karatézik, többen fociznak.
Fejes Andor, a klub elnöke az ünnepélyes eredményhirdetésnél hangsúlyozta, a rendezvény elérte célját. Kecel bizonyította a kézilabdához való hűségét.

Az elmúlt ötven év edzőit, támogatóit és ötletgazdáit egy-egy ajándékkal, oklevéllel köszöntötték.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés