Get Adobe Flash player
Bócsán a Mikulás is birkózó Nyomtatás E-mail
2010. december 28. kedd, 08:46

A Bócsai Mikulás Kupán győzött a rutin és a sportszerű magatartás. A több évtizedes, kiemelkedő sportági múltra visszatekintő faluban most is remek szervezési munkáról tettek tanúbizonyságot a birkózás szerelmesei.


Izzó hangulatban, lelkes szülői buzdítások közepette zajlott a hagyományos Mikulás Kupa, melynek díszvendége ezúttal dr. Hegedűs Csaba, olimpiai bajnokunk, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke volt, aki a közelmúltban Csengődön és Soltszentimrén is egy-egy használt birkózószőnyeggel segítette a növendékek edzését.


Köszöntőjében most is kiemelte, ragyogó látni a sok ifjú versenyzőt, a kiváló utánpótlás nevelést, az edzők gyerekszeretetét. Munkájukhoz kitartást és erőt kívánt, majd megnyitotta a küzdelmet a szőnyegen.

Szőke-Tóth Mihály polgármester büszkeséggel beszélt arról a múltról és jelenről, melyben a bócsai sportolók megőrizték a sport iránti elkötelezettségüket, alázatukat. Bócsa birkózó nagyhatalom a térségben – és ezt ezeknek a lelkes edzőknek, támogatóknak köszönhetjük – tette hozzá.

Az idei megmérettetésre 125 induló nevezett, a KTKT bócsai, csengődi és soltszentimrei birkózó növendékei megmérettették magukat a Dél-Magyarországi valamit zentai csapatok versenyzőivel.
Az erőt feszítő mérkőzéseket a Mikulás bácsi is megtisztelte, egy kis ajándékot osztva a köré sereglő gyerkőcöknek.

Szurkoló szavai közt azt is elárulta, hogy egykor ő is birkózó volt. Ezzel a kijelentésével még nagyobb lendületet varázsolt a kicsikben.

Eredmények:
Bócsa:
Ba Ádám: 4., Frittman Detre: 2., Gáspár Erik: 1., Martin Bence: 1., Mészáros Milán: 1., Sztojka Dávid: 3., Tóth Árpád: 1., László Gábor: 4., Lakatos Martin: 6.hely

Csengőd:
Lengyel Dávid 3.(6 induló), Molnár Bence 4. (6 induló), Mezőfi Csaba: 4., Lajter Máté: 5., Andrási Roland: 5., Andrási József: 5. hely

Kiskőrös:
Bognár Erika: 1., Mezei Patrik: 3., Szőgyi Norbert: 3. hely

Soltszentimre:
Dezső Dorina: 3.(5 induló), Szabó Panna: 4. (5 induló), Szabó Anita: 3. Pálinkó Antal: 4. (7 induló), Varga Roland: 3. Gubányi Viktor: 3 Szőgyi Kornél 5. Nándori Krisztián: 2. Gelencsér Mihály: 3. Virág Tamás: 6. Szőgyi Dávid: 5. 

Külön dicséretet érdemelnek a csengődi és a soltszentimrei gyerekek, akik októberben kezdték a birkózást.

Csekély technikai tudásukkal indultak első versenyükön, tanúbizonyságot tettek bátorságukról és kimertek állni a náluk sokkal rutinosabb versenyzők ellen, olykor nem kis meglepetést okozva győzelmükkel. Hajrá KTKT, Hajrá Bócsa! – fejezte be tudósítását Petróczi Andor bócsai sportedző.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés