Deák Tünde lepipálta a férfiakat is szlalomban Nyomtatás E-mail
2010. december 27. hétfő, 10:43

Páratlan sikereket könyvelhet el magának a soltvadkerti női autósport versenyzője, Deák Tünde. A kétcsaládos anya ugyanis nem mindennapi eredményeket ér el évek óta. Sikerszériája az idén sem szakadt meg.


A tavalyi évhez képest, szériából a túra (épített) kategóriára váltott. Az autó kapott egy erősebb motort, jobb futóművet és könnyebb is lett.

- Az eredmények szempontjából vegyesre sikeredett a kezdet – összegzi a szezont a rendkívül ügyes, többszörös bajnok.


Deák Tünde eddigi eredményei: több méternyi serleg

Az első versenyt Kecskemét egyik bevásárló központjának parkolójában rendezték, ott a nőknél második, a fiúknál 4. lettem. Itt az autó még nagyon nem volt kész csak a motor lett kicserélve. A második versenyt Szombathelyen rendezték. A lányoknál már sikerült a dobogó legmagasabb fokára felállnom, de ez az idő a fiúknál csak a negyedik helyre volt elég.

Az autó itt már nagyon jól működött, sajnos későn raktuk fel az erre a pályára megfelelő gumikat. A harmadik verseny Kecskeméten a Gokart Stadionban zajlott: ez a verseny egyben európai és osztrák futam is volt. Itt olyan körülmények között kellett versenyeznünk, amit régóta vártam, ugyanis szakadt az eső.


Elég vicces volt, de egyben ez az idei legjobb eredményem is: nőiben első hely a fiúknál második hely. Végeredményben abszolútban 92 indulóból 14., a magyar bajnokságban 7. lettem.

Ahhoz képest, hogy az év eleje nem túl jól sikerült a többi verseny szerencsére jól alakult. A szezon kezdetén elég sok mindent módosítottunk az autón (futómű, nagyobb motor, jobb gumik) ezért nem tudtuk még ekkor, hogy melyek az ideális beállítások. Az autó kezdetben nem működött megfelelően, ezért újragondoltuk a beállításokat. Úgy tűnt ez sikerült, mert a harmadik versenytől kezdve versenyképes voltam a vetélytársaimmal szemben.

Mint minden évben, most is elég változatosra sikeredtek a pálya kialakítások. Voltak gyorsabb vonalvezetésűek, ami jobban kedvezett nekünk, de szerencsére a lassab-technikásabb pályákon is versenyképes tudtam maradni.

A túra kategóriában (férfi) második lettem. Az első hely számomra egyelőre nem reális, de szeretném, ha eljönne az idő, amikor megverhetném Dicsa Tibit! A női kategóriában megvédtem az első helyemet. Eddig a versenyzői pályafutásom során ez az év sikerült a legjobban, abszolút értékelésben az év végére hatodik lettem.

Ami számomra külön öröm, hogy nő még nem volt abszolút tízedik helyen belül. Nekem sikerült! – mondta a tőle megszokott magabiztos mosolyával Tünde, aki férfiakat meghazudtoló módon egy valódi nő a volán mögött.

 

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés