Győzelemmel zárta az idényt a kiskőrösi versenyzőpáros Nyomtatás E-mail
2010. december 02. csütörtök, 10:07

Pályafutása első abszolút győzelmét aratta a kiskőrösi Maxx Rallye Team versenyzőpárosa, Kakuszi Zsolt és Kakuszi Csaba. A testvérpár két futammal ezelőtt debütált a Ford Fiesta S2000-rel, egy nagy adag szerencsével pedig a 43. ALLIANZ Rallye utolsó bajnoki futamán, a Mecsek rallyn már nyerni tudott!


Kakuszi Zsolt- Kakuszi Csaba:
- A kezdeti bizonytalanságom már a prológon elszállt, mert a bemelegítés remekül sikerült. A szombati első körben a második szakasz nem nőtt igazán a szívemhez, ennek ellenére az eredménnyel elégedettek voltunk – sorolják az élményeket a fiúk, szinte egymás szavába vágva.


Kellemes csalódás volt a második hely, amiben a jó gumiválasztásunk is közrejátszott. A folytatásban érezhető volt, hogy a többiek is a lovak közé csaptak. Ezek a tempós szakaszok nagyon fekszenek az új Ford Fiesta S2000-es autónak, a mai napig meglepődünk mennyivel gyorsabb, mint a Clio.

A nap végi gyorsaságik már a sötétben zajlottak, amit személy szerint külön vártam, igaz visszacsúsztunk 5.6 másodperccel Herczig Norbi mögé a második helyre. Elég szélsőségesek voltak az eredmények, így nem volt okunk panaszra, bizakodva vártuk a folytatást…

Nagyon szorosan jöttünk az első gyorsasági után, mindhárman az elsőségért küzdöttünk. Herczig Norbi elment még másfél másodperccel, Bútor Robi pedig ennyit kapott tőlünk. Ekkor már elérhetetlennek tűnt az első hely, az ezüstös pozíció pedig bebiztosítottnak, ezért felszabadultan indultunk a végén.

Ahol hál Istennek a szerencse is mellénk szegődött, és persze a sokéves rutin is megmutatkozott.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés