A Zumba nem egy elefánt neve Nyomtatás E-mail
2010. november 23. kedd, 11:44

Zumba, az új fitness őrület! - csak így nevezik az Amerikában már tömegeket megmozgató, hazánkban még csak szárnyait bontogató, gyerekcipőben járó tömegsport ágat.

A vérpezsdítő latin zene világára épülő aktív testmozgás leginkább a hölgyek táborában népszerű, hiszen egy-egy edzés mintegy ötvenperces pergő ritmusú, folytonos, tánclépésekkel kombinált, mindemellett könnyen elsajátítható koreográfiát tartalmazó, igazán fogyókúrás programból áll. Gyöngyösi Szilvia tánctanár profi a maga nemében, hiszen az országban az elsők között kezdett el zumbázni és azt tanítani.


A zumba az állóképesség fejlesztése mellett építi az izmokat, és jókedvre hangol. Minden edzés  tízperces bemelegítő résszel kezdődik, amit a fitness program követ - mondja a mintegy húszéves táncoktatói tapasztalattal rendelkező oktató.

Ez a fajta mozgás kortalan, egyaránt jól érzik magukat a kicsik és a nagyok is az órákon, hiszen a latin ritmusok felszabadítják a résztvevőket a feszültségek alól, így önbizalommal és vérpezsdítő energiával töltenek fel mindenkit. A tánc kecsessé formálja a lábat, az aktív torna megszabadít a zsírpárnáktól, és nem mellékesen szórakoztatva alakítja át testünket, hiszen egy óra alatt akár 5-600 kalóriát is el lehet égetni.


Egy táncórának is beillik az edzés, hiszen észre sem vesszük, máris elsajátíthatjuk a rumba, a szamba, a salsa, vagy éppen a flamenco alaplépéseit a csoportosan, de akár szólóban is végezhető torna közben - mondja Szilvi, aki szeretettel várja mindazokat, akik zumbázni akarnak keddenként és csütörtökönként fél hatkor a retro2 nagytermébe.

A részletekről Turancsikné Gillich Anettnél lehet érdeklődni a 06-20/369-0978-as telefonszámon.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés