Ínyenc borvacsorával zárták az évet Nyomtatás E-mail
2016. január 05. kedd, 17:42

Közös gourmand vacsorával zárták az évet december 5-én a Szarvas Fogadó éttermében a Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend tagjai és barátaik. Az exluzív borvacsorát megelőzően egy szakértő team „próbavacsorát” tartott. Erre az alkalomra a Szarvas Fogadó séfje külön elkészítette a fogásokat, és a hozzáértők kiválasztották az ételekhez leginkább harmonizáló borokat, a borrend tagjainak pincéiből. Mintegy 30 kiváló bort kínáltak a vacsorához, melyeket fáradhatatlanul végig is kóstoltak.

 

 

Az est nyitányaként felsorakoztak díszegyenruhájukban a borlovagok és Béleczki Mihály nagymester a pezsgős köszöntő után részletesen értékelte a mögöttük álló évet. Kiemelte rendezvényeiket, programjaikat, külön méltatta a szakmai utak, valamint a havi gyakorisággal megtartott nagytanácsülések jelentőségét, ahol nem csak az aktuális szőlőmunkákról, hanem a borpiaci helyzetről is szó esik, a tagok által készített ínyenc vacsora mellett.

 

 

Az évzáró gyűlésen köszöntötték Filus Jánost, akinek szőlész- borász, valamint borlovagi tevékenységét a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége ProVino érdeméremmel ismerte el. A borlovagok éves utolsó összejövetele kiváló alkalom, hogy Béleczki Mihály köszönetet mondjon mindazoknak, akik egész évben kiemelten támogatták, segítették a borlovagrend tevékenységét. A nagymesteri évértékelő után kezdetét vette a vacsora, amelyen az egyes fogásokhoz felszolgált borokat Kiss György főpohárnok-szommelier, valamint Filus János, a szakmai bizottság elnöke költői stílusban mutatott be.

 

 

Szekeres Mihály zenéjére a borlovagok és vendégeik hajnalig múlatták az időt.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés