Get Adobe Flash player
Nebulóváró program Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 19. szombat, 19:22

A KT Általános és Középiskola Csengődi Általános Iskolájában nagy hangsúlyt fektetnek a pedagógusok az alsó és felső tagozat közötti átmenet segítésére.

Az iskolában, munkaközösségeikben folyamatosan keresik a megújulás, a kihívásoknak való eredményes megfelelés lehetőségeit. Kutatják azokat a hatékony módszereket, amelyek segítségével tanulóik elkerülhetik az iskolai kudarcokat.

 

 

Az alsó-felső tagozat átmenetének megkönnyítése kiemelt céljuk. A 2014-2015-ös tanévben megalakítottak egy teamet, amelynek tagjai - Balatonné Velez Katalin, Gaálné Balázs Ildikó, Hulej Péterné, Kákonyi Anett, Németh Istvánné, Pék Katalin, Rácz Mihályné - összeállították, kidolgozták, majd a TÁMOP 3.3.8 „A jövő bennük él” elnevezésű projekt keretében pályázati támogatással megvalósították az alsó-felső tagozat átmenetét segítő „Nebulóváró” programot.

 

A program során számos tartalmas és érdekes esemény várta a negyedik osztályos nebulókat, melyekbe a pedagógusok a szülőket is bevonták. Például június 16-án a tanulók játékos formában megismerkedhettek a felsős tantermekkel, összeállították az évnyitó műsort, megnézték a Lúdas Matyi című gyermekszínházi előadást, a kézműves technikák közül megismerkedtek a batikolással. Június 17-én többek között dekorációt készítettek a leendő tantermükbe, nemezeltek, játékos vetélkedőn vettek részt, elpróbálták az évnyitó műsort.

 

A pedagógusok a leendő ötödikeseknek és szüleiknek egy közös kecskeméti kirándulást is szerveztek, melyen a Vadaspark „lakóival” ismerkedtek meg, ellátogattak a helyi Planetáriumba, a Bowling Centerbe, illetve a Malom moziba

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés