Hat. Hasad a pad… Nyomtatás E-mail
2015. július 26. vasárnap, 18:30

A hatodik keceli Meggyfesztivál is számos színes, tartalmas és szórakoztató programmal invitálta az érdeklődőket június 12-13-án Kecelre.

 

Ahogy azt már megszokhattuk az előző években, a Fresh Fruit TÉSZ Szövetkezet és a Fruitmarketink Kft. szervezésében ebben a két napban minden perc a meggyről, az egészségről és a jókedvű szórakozásról szólt. Az idei zenei, kulturális és gasztronómiai fesztiválon is minden korosztály talált programot.

 

 

Meggybor- és pálinkaversenyt hirdettek a termelőknek, 30, 60 és 90 kilométeres bringatúrákat a sportkedvelőknek. Mindemellett csettegő ügyességi és szépségversenyen csodálhattuk meg a térség országosan egyedülálló járgányait, sőt, még egy rögtönzött roller és quad bemutatót is láthattunk. Az asszonyok meggylekvárt főztek, a város kemencéjében meggyes lepény sült, ami után meggyszörpöt, meggybort, meggysört, vagy meggypálinkát lehetett fogyasztani kinek-kinek ízlése és kora szerint. Nem csak a gyermekek, a felnőttek is részt vehettek a kézműves foglalkozásokon, népi játékokon. A szabadtéri színpadon helyi népés modern táncosok, bábjátékosok tartották ébren az érdeklődést. A meggymagköpő verseny idén is népszerűnek bizonyult, esténként pedig koncertek várták mindkét napon a fesztiválozókat. 

 

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés