Egyházmegyei Családmajális Nyomtatás E-mail
2015. július 19. vasárnap, 22:08

Solton rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hagyományos Egyházmegyei Családmajálisát május 30-án, szombaton. Az Úristen jókedvében gyönyörű napsütéses idővel ajándékozta meg a szervezőket és a résztvevőket.

 

A festői szépségű helyszín, a Magyar Zarándokút fejlesztése keretében megújult úgynevezett Katolikus tó környezete különleges lehetőségeket kínált az idelátogató testvéreknek, akik szép számmal, több mint 260 fővel érkeztek a reggeli órákban kezdődő programokra.

 

 

A megnyitó érseki szentmise ünnepélyességét emelte, hogy kilenc felnőtt részesült a bérmálás szentségében. Dr. Bábel Balázs érsek atya ünnepi homíliájában kiemelte a Szentlélek kegyelmének fontosságát a családok életében. Hiszen a házasságok csak akkor lehetnek élethosszig tartók, ha a férj és a feleség a bérmálásban kapott kegyelmekből imádságos életet él, és emlékezik esküjére, akkor is, amikor a párja már nem örvend teljes egészségnek. Megjegyezte, hogy jobb, ha a bérmálás szentségét a keresztény nem gyermekként, hanem teljes érettségben, tudatosan akarja értelmével, szívével, és így készül rá.

 

Az apostagi Ladik zenekar zenei szolgálatával gazdagított szentmisét követően családi kalandtúra következett. A tó körül felállított különböző állomásokon izgalmas feladatok vártak a kis családi csapatokra. Volt íjászat, a solti íjászcsoport közreműködésével, lufihajtogatás solti pedagógusokkal, festés és rongylabda célbadobás a Petjes Egyesülettel, valamint tudáspróba és csónakázás is. A vetélkedőt követően ebédre finom pörkölt került az asztalokra, majd a Sinosz solti csoportjának jóvoltából desszertként palacsintát ehettünk. A gyermekek emellett még jégkrémmel hűsíthették magukat. A délutáni program a kecskeméti Ciróka Bábszínház tagjainak vidám előadásával folytatódott Létramesék címmel. Műsoruk után a családi vetélkedő eredményhirdetése következett, majd a Parázs Központ nevében Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes ajándéktárgyakkal is megköszönte a szervezők munkáját. Dr. Jeney Gábor főszervező, családreferens atya és Vass Huba házigazda plébános atya hálaimájával és áldásával véget ért a rendezvény. Mindenképpen sikeres és tartalmas napot tölthettünk együtt, ahol szervezők és résztvevők, kicsik és nagyok igazán jól érezhették magukat. Külön megtiszteltetés volt, hogy Kalmár Pál, Solt város polgármestere, aki városvezetőként és magánemberként is segítette a szervezést, feleségével az egész napot velünk töltötte. Hálásan köszönjük a Családmajális ötletgazdáinak, a kecskeméti SZÉK egyesület által működtetett Parázs Pasztorális Központ munkatársainak támogató segítségét, közreműködését, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Családbizottságának lelki és anyagi támogatását, melynek köszönhetően a résztvevők számára ajándék volt ez a nap. Köszönjük ezen kívül mindenkinek, aki munkájával, adományával, vagy imájával hozzájárult a rendezvény sikeréhez!

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés