Retro Falunapok Tabdin Nyomtatás E-mail
2015. július 13. hétfő, 08:40

Tabdi Községi Önkormányzat a hagyományos falunapját, idén is a retro jegyében szervezte meg.

 

Június 6-án reggel a Sportpálya - Judák Gyulának köszönhetően - hőlégballonokkal volt tele, hogy a kíváncsi utasok 150 m magasból is megtekinthessék Tabdit. Aki félt a magastól, az megnézhette a községet biciklin, mivel Szlama Edina szervezésében 18 km-es körutazás várta a bátor jelentkezőket. Délben a test után a lélek is felüdülhetett Kecskeméti Péter zongorajátékától, melyben a francia sanzonok Párizs utcáit idézték fel. Ezek után, Fábián Sándor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Szentgyörgyi Jánosnénak átadta a Tabdi Községért Oklevelet, megköszönve 40 éves óvoda pedagógiai munkásságát. Az óvodások és iskolások műsora felidézte a 80’-as évek meséit, filmjeit, zenei irányzatait.

 

 

A műsor alatt már négy lábon érkeztek a következő produkció szereplői, szebbnél szebb kutya fajták, akik Szentgyörgyi Alajos Ezüstkoszorús Mesterkiképző Kiskőrösi Kutyaiskolájának „növendékei” voltak. A kutyusoktól és gazdáiktól a nagy meleg ellenére pontos és fegyelmezett munkát láthattunk. Ebben az évben új ötlettel jelentkeztek a Tabdi Gyermekszínjátszó Csoport tagjai, olyan bábjátékkal kápráztatták el a közönséget ahol a dróton rángatott bábok maguk a diákok voltak. A humorral és tánccal tűzdelt mesejáték, nagy sikert aratott. A rendezvény a sport rajongóinak is kedvezett, hiszen a Tabdi Senior Magyar Polgármester Válogatott és a Budapest Honvéd Öregfiúk futball tornáját szurkolhatták végig.

 

 

A sport keltette feszültséget a Tabdi Amatőr Felnőtt Színjátszók oldották fel kabaréjeleneteikkel, ami a burleszk jegyeit magán viselve a nevetéstől könnyeket csalt a közönség szemeibe. Az esti órákban a Keceli Musical Stúdió növendékei énekeikkel, táncaikkal, elevenítették fel a musical világát. Az idei év kuriózuma A Szentivánéji álom című produkció volt a Tabdi Amatőr Felnőtt Színjátszóktól. Picard Tünde ötlete alapján, amíg a gyönyörű lidércek a földön lejtették táncaikat, addig Sziráczki Lili 3 méter magasan, levegő balettjével, ejtette ámulatba a nézőket. A rendezvényt a Welcome Band rockos hangzása fejezte be.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés