Kecel nyitotta a szüreti fesztiválok sorát Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 19. péntek, 20:23

Szüreti nyitó ünnepséget tartottak Kecelen augusztus 16-án. Hosszú évek óta Kecel nyitja a szüreti rendezvények sorát a térségben. Az ünneplőket egész nap tartalmas programok várták a városközpontban.

 

 

Az iskolásokat többek között játékos sportvetélkedőre invitálták, az árnyat adó fák között családi, baráti társaságok gyújtottak a bogrács alá, a népi gyermekjátékok, a már hagyományos Keceli Ízek Utcája, vagy a Borutca is vonzották az érdeklődőket. A szabadtéri színpadon bemutatkoztak a Főnix tánciskola növendékei is. Délután kettőkor kezdetét vette a látványos szüreti felvonulás, a helyi Lovasklub szervezésében. Hatvani Gáborné, a szervezők nevében köszöntötte a jelenlévőket. A menet élén a Kiskőrösi Fúvószenekar és a Vadmacskák mazsorett csoport haladt.

 

A díszbe öltözött lovas huszárok után először a polgármesteri fogat érkezett a főtérre. Haszilló Ferenc polgármester az önkormányzat és valamennyi szervező nevében köszöntötte a felvonulókat, nézőket. - Összetartozásunk, összefogásunk jelképe ez a mai nap. Ismét egy csokorba gyűjtöttük a helyi aktív egyesületeket, hagyományőrző közösségeket, vállalkozásokat, kicsinyeket és nagyokat egyaránt, és programunk színesítésére fellépő vendégeket is hívtunk a környező településekről. A mai napon a keceliek egész évi munkáját, szorgalmát és a gazdálkodás nehézségei ellenére sem lankadó kitartását ünnepeljük - mondta a polgármester, majd mindenkinek kellemes időtöltést, jó mulatást, a szőlősgazdáknak pedig bő termést és vidám szüretet kívánt.

 

A csőszleányok és a csőszlegények a nemzetiszín szalaggal átkötött kenyeret és perecet, a szüreti koszorút pedig a helyi karate egyesület tagjai vitték. Kecelen hagyomány az is, hogy gyalogos felvonulók menete előzi meg a lovas fogatokat. Megmutatták magukat a Keceli Borrend, a T.G.-Pince lovagrend tagjai, színes népviseletbe öltözve menetelt az óvodás néptánccsoport, akiket óvodások, iskolás néptáncosok, majd az iskolások követtek. A Kéknefelejcs népdalkört a gyalogos felvonulók majd a helyi és környékbeli fogatok és a lovasok követték. Herczeg Attila kisbíró idén is kidobolta a szüretet, és felhívta a figyelmet, hogy az ünneplésnek még nincs vége, hiszen a színpadon gyermek folklórműsor, gyermekkoncert, bábelőadás, és könnyűzenei koncert, zárásként pedig a Keceli zenészek éjszakája gondoskodott a vendégek szórakoztatásáról.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés