Több százan tapsoltak János Vitéznek Nyomtatás E-mail
2013. március 07. csütörtök, 08:37

 

Az idei báli szezon legnagyobb társadalmi eseményének számított a Kiskőrösi Evangélikus Iskola gimnáziumának bálja február 9-én a városi sportcsarnokban. A hagyományos jótékonysági est rekordot döntött vendéglétszámban és hosszan tartó mulatozásban egyaránt.

Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgatóasszony és Lupták György esperes köszöntője után a hetedikes-nyolcadikos diákok cha-cha-chával és klasszikus keringővel nyitották meg a bált.

A kiskunhalasi Lajkó Péter és zenekara gyorsan ráérzett a közönségnek leginkább tetsző zenei stílusra, és a pedagógusokból alakult együttes az éjszaka során nem fogyott ki a népszerű slágerekből.

Megreformálta idén a vacsora rendjét a gimnázium, ugyanis a tárkonyos raguleves után svédasztalon tálalták fel a harcsa-, marha- és pacalpörköltek mellett a sült, töltött és rántott húsok, zöldségek, sajtok és saláták ínycsiklandó özönét. Néhányan megjegyezték ugyan, hogy miért nem kiskőrösi vendéglátóst bíztak meg a vacsora elkészítésével, azonban érthető volt a választás a Tabdiról elszármazott kiskunhalasi vendéglátós, Kovács Gyula személyét illetően, aki szülőként azzal is támogatta lánya iskoláját, hogy az átlagosnál kedvezőbb áron vállalta a menü szervírozását, sőt a zenekar szponzoraként is hozzájárult az est sikeréhez.        

 

A bál emlékezetes programja minden évben a szülők és pedagógusok közös produkciója, melyben több olyan hűséges szülő is szerepet vállalt, akinek a gyermeke már elballagott a középiskolából. Sőt örvendetes módon az új kiskőrösi katolikus plébánost, Seffer Attilát és az evangélikus iskolalelkészt, Farkas Sándort is a fellépők között láthattuk. Szerepvállalásuk nyitottságot és a közösségi élet megújulását sugallta az egyházi iskolában. 

Idén Petőfi: János Vitéz c. elbeszélő költeményét jelenítette meg az összeszokott szereplőgárda, báli produkciójuk profi színházi előadásnak is beillett. Táncos és zenei betétekkel, korhű kosztümökben, ötletes díszletek között elevenítették meg Kukoricza János kalandos történetét. A főszereplő Dulai György, Iluskaként Mészáros Magdit láthattuk, akiknek a fia idén áll az érettségi vizsgabizottság elé. A francia király szerepében nagyot alakított Fodor Tamás tanár úr, míg leányát, a szépséges királylányt Ferenczi Anita elevenítette meg, Tündérország hírnöke, Váczi Kinga volt. A jelenetből az igazgatóasszony sem maradt ki, Szentgyörgyiné Szlovák Mária a boszorkányok majd a tündérek számát gyarapította. Tündökölt szerepében dr. Kállayné Major Marina is, aki komikai vénájáról tett tanúbizonyságot Iluska mostohájának megformálásakor. Még hosszasan sorolhatnánk mindazok nevét, akiknek köszönhetően a jótékonysági est valódi színházi élménnyé emelkedett: díszlettervezők, tánctanárok, világosítók, hangosítók és rendezők, de a siker, mint oly sokszor, most is az összefogáson alapult, melyet az SZMK elnök, Markóné Csepedi Anikó koordinált. Az est során közel hétszáz tombolanyeremény talált gazdára, köztük a fődíj, egy kétszemélyes szombathelyi wellness üdülés.

 

 

 

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés