Óvodások is járnak a könyvtárba Nyomtatás E-mail
2013. január 18. péntek, 08:41

A mese varázslatos világa minden életkorban elkíséri az embert. Van, akit csak azért, hogy a valóság és a fantázia határmezsgyéjén született csodás történetekre bukkanhasson rá, van, aki a saját életéhez keres bölcsességeket a mesék világából, a legkisebbek számára pedig elengedhetetlen, mindennapi élményként van jelen. 

Fontos, hogy a gyerekek felfedezzék önmagukat, és a mesék által mindennapi feszültségeik oldódjanak, szókincsük bővüljön, szövegértésük, szóbeli kifejezőképességük javuljon. Mindehhez optimális lehetőséget kínál Kiskőrös városi könyvtára, ahol a lelkes könyvtárosok, Mariann és Zsuzsi néni örömmel várnak minden gyermekcsoportot. A Batthyány óvodások és az óvodapedagógusok rendszeres látogatói az intézménynek. Természetesen a gyerekek legelőször a könyvtárlátogatás és a könyvhasználat szabályaival ismerkednek meg. Nagyon fontos, hogy a pontosan tudják, hol s mit találhatnak, és a könyvet, amit leemeltek a polcról, hogyan tudják ugyanarra a helyre viszszatenni.

Ezután kezdődhet az izgalmas búvárkodás a szebbnél szebb mesekönyvek között. A könyvtár szakemberei nyitottak az interaktív foglakozások megtartására is. Így minden alkalommal az éppen aktuális hagyományőrző időszaknak megfelelően verset és mesét olvasnak  fel, báboznak, filmet vetítenek és még kézműves foglalkozásokat is szívesen szerveznek. A gyermekcsoportok lelkesedése évek óta töretlen, így reményeink szerint még sokáig koptatjuk a könyvtár lépcsőit.

Vlcskóné

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés