Ganxsta Zolee Kőrösön is megmondta a frankót Nyomtatás E-mail
2013. január 10. csütörtök, 07:51

A lányos anyukák rémálma, az ország leghírhedtebb megmondója adott koncertet a hétvégén a Fröccsben. Egy gombostűt nem lehetett elejteni, annyian tomboltak a Kartel zenéjére. 

- Mi a f…. van? Nyugdíjasklubban zenélünk? – jegyezte meg a rapper, amikor meglátta a közönséget. Majd gyorsan hozzátette: Nem vagyunk hozzászokva, hogy a közönség ennyire kortalan. A legtöbb helyen kizárólag tizenéveseknek zenélünk. De ez frankó, egész tökös ez a Kiskőrös! – s kortyolt egyet a söréből. S mivel nagy bemelegítést nem tartott, egy szóra mellészegődtem. 

- 17 éve született meg a Ganxsta Zolee és a Kartel, azóta is ez életem legjobb döntése. Na, jó, Zoé lányom után! Előtte öt évig egy másik zenekarban voltam. Évi több száz fellépés, koncertek fesztiválokon, klubokban. Azt hiszem, Kiskőrösön még nem jártam – mondja, miközben szétnéz a helyiségben a gengszter rapper. 

Zoli, mi a fészkes francot keresel te a gagyi tv műsorokban?

- Viccelsz? A lóvéért. Szerinted elmennék másért? A szükség törvényt bont, ez erre pontosan igaz. Amikor az ember olyan helyzetbe kerül, amilyenbe most ez az ország, akkor ez érvényesül. Szerencsére nem néhány forintért kell téglát raknom, hanem nagyobb pénzekért kell bemennem a tv-be. És nem bújok ki a bőrömből, ugyanolyan hülye szoktam lenni, mint a bulik után, csak ott fizetnek érte, és felveszik kamerával. Nem hiszem, hogy elárultam volna azt, amit én képviselek. Aki ezért elfordul tőlem, arra nincs is szükség. Az igazi keménymag pedig megmaradt. Most nagyobb rajongó táborunk van, mint évekkel ezelőtt. 

„Állat” amit csináltok. Ez megtervezett vagy ösztönös arc?

- Rengeteg munka van benne, állandóan azzal foglalkozunk, hogy miként lehetne még jobbá tenni, feldobni, a látványt fokozni, a mondanivalót, a zenét csiszolgatni. Baromi nagy meló van mögötte! Csináltunk egy új lemezt, ami szerintem iszonyú jó lett, egy jó gengszter rap lemez. A stílusban mi tartjuk magunkat egyedül az országban. 

A Kartel mellett oszlopos tagja voltál a Jack-Jack-nek is. Kíváncsian vártuk, mikor léptek újra ilyen formációban a közönség elé. 

- Sajnos ez történelem. Mester Tamás barátom, akit nagyon tisztelek, és nagyszerű zenésznek tartok, olyan feltételeket szab néha, amit ebben az országban nem lehet megvalósítani. Ezért ez eleve halálra volt ítélve. Szóval, ez egy tök jó dolog volt, de mellette megvolt mindenkinek a saját dolga, a Szabinak a Supernem, a Tibinek a Holligans, nem nagyon lehetett ebből többet kihozni. Ha a többiek rábólintanak, én szívesen csinálom újra, de a Kartel az elsőszámú gyermekem, és ezzel foglalkozom inkább.

Az utóbbi években színpadi szerepben is láttunk. Többek között a soltvadkerti Daróczi Dórival együtt szerepeltél a Popeye című zenés darabban. Hogy érezted magad?

- Dóri, édes kislány! Hogyne emlékeznék rá, ő volt Zulejka! Korábban szerepeltem már filmben, zenés darabban, de színpadon zenekar nélkül még soha. Úgy éreztem, hogy elengedték a kezem, és jaj! Volt némi izgalom bennem, talán egy kis félsz is, de megbirkóztam vele. Ez egy nagyon sikeres darab volt, két évig játszottam Popeye-t. Nagyon szeretem a kecskeméti színház társulatát, Cseke Péter igazgató régi haverom, együtt fociztunk a színészválogatottban. Ő hívott fel, hogy szeretne velem dolgozni, azóta már a harmadik darabban játszom. Tavaly a Winnetou címszerepét kaptam. Most pedig szintén Winnetou-t alakítom a Doctor Herz musicalben. Imádom a színházat, de ehhez – mutat a zenekarra – semmi nem hasonlítható. Ez az én életem, a hardcore rap zene. Itt a saját gondolataimat szórom a világra. Legyen az negatív vagy pozitív, ez én vagyok. A színházban mégis csak más bőrébe kell belebújni. Az életben nem szeretem még azt sem, ha valaki nekem szöveget akar írni. Majd én tudom, mit akarok mondani!

Mindenben ilyen öntörvényű vagy?

- Mindenben. Nagyon nehéz velem. Nem könnyű a családomnak sem, van sok baj. De megoldjuk. A Zozikám még nem látja át, hogy egy óriási f… az apja, ő feltétel nélkül szeret engem. Olyan, mint a kutyáim, akik nem nézik, hogy megint piaszagú az apa, és reggel nyolckor tér haza, büdösen.

Ha listára kellene állítanod életed meghatározóit, ki kerülne az élre?

- Kislányom, Zoé. A második a zenekar, a kutyáimmal együtt. Na, jó, a feleségem is – teszi hozzá széles mosollyal. Imádom, szeretem. Tényleg ő az, aki a legtöbbet elvisel – mondja, és nyúl a mikrofon után. Még hátramosolyog, és Ganxta megkezdi a zúzást. Egymás után állnak fel az emberek a székekről – már akinek jutott – és üvöltik a jól ismert dallamokat. Ganxsta és zenekara nem adott okot a csalódásra. Ez alkalommal is megmutatták, hogy milyen a hamisítatlan Kartel-hangulat: semmi művészkedés, csak igazi, nyers, tökös férfierő.

vnm

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés