Nincs időd az egészségre? Lesz a betegségre! Nyomtatás E-mail
2012. december 11. kedd, 07:29

Egészséghetet tartottak októberben Tabdin. A programban az óvodások jártak az élen. Október 12-én Egészségnapra hívták a szülőket, nagyszülőket és érdeklődőket. 

A rendezvényen részt vett a kistérségi óvodák vezetője, Szabóné Lovász Márta is. Köszöntőjében hangsúlyozta, fontos, hogy a gyermekek már a legkisebb korban szokásukká tegyék az egészséges táplálkozást és a rendszeres testmozgást. Ebben a szülők kiváló példát állíthatnak a kicsik elé. Kiemelte, a család és az óvoda közös programja erősíti a közösséget és a társas kapcsolatokat is. Az óvodában már hetekkel az Egészségnap előtt szervezkedtek: meghívókat, jelvényeket készítettek, felkérték Bús Edit védőnőt, egy előadás megtartására a tisztálkodás és a higiénia fontosságáról.

- Az Egészségnapon aztán a gyermekek és szüleik egy-egy tál zöldségsalátával érkeztek – mondja Halász Ottóné tagintézmény vezető. 

- Először közös tornára hívtuk a résztvevőket, azután következtek a gasztronómiai élvezetek. Sorra kóstoltuk a különböző salátakompozíciókat. Sok anyuka rögtön receptet is cserélt. Az idei salátakészítő versenyt Váradi Jenő nyerte. Második lett Kecskemétiné Szabó Annamária, harmadik legjobbnak Vámosné Gál Annamária salátáját értékelték. A különdíjat Németh Zoltánné kapta. Gyermekeink annyira rákaptak a finom saláták ízére, hogy az ebéd és az uzsonna mellé is szívesen fogyasztották. Ezzel a programmal hasznos és tartalmas napot tudhattunk magunk mögött - zárta szavait Halászné Márti. 

„Ha nincs időd az egészségre, lesz időd a betegségre!” Ezzel a mottóval folytatódott az egészséghét a községben. A programban falufutás, vetélkedő és ingyenes szűrővizsgálat is szerepelt. Az óvodában Török Zsuzsa gyermekpszichológus segítette a szülők és pedagógusok munkáját.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés