Szent Imrére emlékeztek Erdélyben Nyomtatás E-mail
2012. november 30. péntek, 07:59

Négyfős delegáció képviselte Soltszentimrét Erdélyben, Csíkszentimrén a hagyományos Szent Imre Találkozón.

 Mint ahogy arról korábban már tudósítottunk, 2007-ben Szent István királyunk fi a születésének 1000. évfordulóján a Parlamentben Millenniumi Emlékbizottság alakult a herceg nevét viselő települések részvételével. Az akcióhoz öt hazai település - Tiszaszentimre, Pestszentimre, Imrehegy, Soltszentimre, Mátraszentimre - és több határon túli - Székelyudvarhely, Nyárádszentimre, Hegyközszentimre, Görgényszentimre és Csíkszentimre - polgármesterei mellett közéleti személyiségek is csatlakoztak. Az elmúlt időben minden évben két emlékünnepséget szerveztek, egyet Magyarországon, egyet pedig Erdélyben. A rendezvénysorozat idén augusztus 31. és szeptember 2. között Csíkszentimrén az utolsó állomásához érkezett, ezért indokolttá vált a kérdés „hogyan tovább”?

 - A nyolc emlékbizottsági tag egyöntetűen a folytatás mellett döntött, viszont mindannyian egyetértettek abban, hogy a találkozókat a  közösségek felé is ki kell terjeszteni. Tartalommal, maradandó szellemi vagy kézzelfogható alkotásokkal kell megtölteni az összejöveteleket - hangsúlyozta Nagy István, Soltszentimre polgármestere. Majd folytatta: a Csíkszentimrei megbeszélésen miután mindenki igennel szavazott a folytatást illetően, azt is leszögeztük, 2013-17- ig melyik két-két település lesz az események házigazdája. Négyfős delegációnk jó hangulatú, programokkal tarkított napokat töltött Erdélyben. 

Ezúton köszönjük delegációnk és településünk nevében Csíkszentimrének a szíves baráti vendéglátást - mondta Nagy István.

vnm

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés