Pozitív Töltés és Nemszámít Band Nyomtatás E-mail
2012. október 16. kedd, 06:49

Duplakoncerttel zárták a nyári zenei évadot a közúti múzeum Fröccs kávéházban. A Pozitív Töltés elnevezésű formáció – Ilok Rudolf (ének), dr. Kovács Gyula (billentyű), Bacskay Zoltán (basszusgitár), valamint Csepedi Ottó (dob) és a Nemszámít Band – Kislőrincz Magdolna (ének), Himpelman Balázs (szólógitár), Sutus Imre (basszusgitár) és a dobnál Csepedi Ottó muzsikáltak a nagyérdeműnek.

A Pozitív Töltés tagjai már a Totálkárban megismerték egymás zenei hozzáértését, abban az időben számos feldolgozást játszottak együtt, bár a barátság ennél sokkal korábban, a kilencvenes évek elejétől létezik a tagok között. Aztán idén tavasszal ismét összeálltak a fiúk, hogy a progresszív rock elkötelezettjeit saját szerzeményeikkel kényeztessék. A kemény hangzású zenék mellett a dallamos muzsika sem hiányozhat repertoárjukból, arra pedig következetesen ügyelnek, hogy a szöveg mindig tartalmas legyen. A legtöbbször az útkereső ember lehetőségeiről, vagy a bennünket körülvevő, változó világról, énekelnek, mindezt például „A hegyek ölében” című számukban spirituálisabb megszólalásban, vagy a „Fényharcos” című dalukban, amely a fiúk kedvenc „fénnyel telített” nótája . Több közös fellépésen vannak már túl, a kecskeméti TEKA klub debütáló koncertje után a nyáron nagysikerű erdélyi koncertsorozaton hallhatták őket. A már-már profinak számító Pozitív Töltés új, egyedi irányvonalat szeretne képviselni a szakmában, saját dalaikból egyórás műsort állítottak össze, amellyel keresik a fellépési lehetőségeket. Mint mondják, egymásra találtak, örömzenélést folytatnak, készül videoklipjük és bemutatkozó korongjuk is. 

Még több info, klikk: http://www. facebook.com/PozitivToltes Lassan három éves a Sutus Imre által alapított Nemszámít Band. Imrét ismerhetjük már a Zöldkereszt nevű csapatból. Fiatal énekesnőjük Magdi, valamikor operett szubrettnek készült, de aztán annyira  megtetszett neki ez a könnyedebb stílus, hogy egy nagy elhatározással elkötelezte magát a banda mellett. A heti próbák során ütőképes repertoárt állítottak össze a mai alternatív zene híveinek. Az underground stílus jól bejön a fiatal közönségnek, stabil „kántáló-csapat” követi őket fellépésről-fellépésre. Nagy sikert arató műsoraikban Quimby, Bikini, Beatrice számok is megtalálhatók. Saját nótákon is dolgoznak, mostanában szinte minden hét végén fellépnek a környékbeli települések szüreti fesztiválján. Hetente egyszer próbálnak az akasztói művelődési házban, itt készülnek fellépéseikre.

B.Zs.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés