Törzsi Gyűlés Bugacon Nyomtatás E-mail
2012. szeptember 25. kedd, 06:42

Többszázezeren látogattak ki idén is a bugaci pusztába, hogy részt vegyenek augusztusban a Kurultáj a magyar, hun és türk tudatú népek törzsi nagygyűlésén. 

A Magyar- Turán Alapítvány Európa-szerte legnagyobb ingyenes hagyományőrző rendezvénye ebben az évben is bővelkedett színes programokban. A Kurultájon húsz nemzet képviseltette magát. A jurtákban magas színvonalú, a magyar őstörténetet taglaló ismeretterjesztő és tudományos előadásokat, valamint úti beszámolókat halhattak, a színpadokon pedig hazai és külföldi előadók adtak bepillantást archaikus és modern népzenéjükbe, tánckultúrájukba. Különleges színfoltjai voltak a háromnapos rendezvénynek az előadásukkal mindenkit magukkal ragadó kurul dobosok, valamint a magyar sámánzenét megszólaltató regősök is. A küzdőtéren szombat-vasárnap gyalogos és lovas bemutatók, harci jelenetek követték egymást, színre léptek a díszbe öltözött honfoglalás-kori magyar páncélosok csapatai is. A solymász, a baranta, a lovasíjász, valamint a lovasbirkózás bemutatók minden bizonnyal sokáig emlékezetesek lesznek a résztvevők számára, mint ahogyan Lezsák Levente lovas kaszkadőr bemutatója és Mónus József tradicionális távlövő íjász, Attila nagyfejedelem 453-ban bekövetkezett halálára emlékező világrekord találata is. A seregszemlén a küzdőtérre  evonuló, az együvé tartozást szimbolizáló mintegy háromszáz lovas és ugyanannyi gyalogos látványa minden képzeletet felülmúlt. Magas fokú szervezettség, igényes és tartalmas programok jellemezték a rendezvényt, jó volt ott lenni, részese lenni és érezni az  összetartozást.

Boda Zsuzsa

 

Hozzászólások  

 
#1 Stella 2012-10-01 19:29
Jó evebing Zsuzsa, kérjük, lépjen velem kapcsolatba. Itt az én e-mail: mikaelgallo@yah oo.fr I kérdései vannak Kiskőrösi vegyes ktsz. Sok köszönet.
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés