Népi kavalkád remek programokkal Nyomtatás E-mail
2012. szeptember 25. kedd, 06:39

Fergeteges szüret-előt tartottak augusztus utolsó szombatján Kaskantyún. A falu apraja-nagyja összegyűlt az óvoda melletti közösségi téren, hogy együtt mulassanak. Programokkal bőséggel ellátta a falut a szervező gárda.

Már kora reggel ügyes kezű aszszonyok forgolódtak a napközi ebédlőjében, ahol asztaldíszítő versenyen mérték össze tudásukat. A társadalmi zsűri az idén Bobek Nóra munkáját vélte a legszebbnek. A közönségdíjat Kiss Jánosné kapta. A Miújság különdíját pedig Torgyik Józsefné. A fotópályázatot Supka Éva nyerte. A gyermekeknek szervezett kvízversenyen kiderült, Bránya Tamás ismeri legjobban falujának történetét, létesítményeit. A konyhatündérek süteményeikkel vették le lábukról a szakmai zsűrit. Kiss Jánosné babapiskótás szelete, Subáné Supka Zsuzsanna madártej szelete és Torgyik Józsefné gyümölcstortája aratott sikert. A férfi ak a bográcsok mellett remekeltek: Turú Gyula kakaspörköltjében eddig sem csalódtak a kóstolgatók, ezúttal is remekül sikerült. Pszota István a Nimród Vadásztársaság képviseletében főzte második díjas vaddisznópörköltjét, Míg Zoltán pedig marhalábszár pörköltjével aratott. Éhen tehát senki sem maradt a nap folyamán.

 A mozgást kedvelők focizhattak a sportpályán, BMX akadálypályát próbálhattak ki, kézműveskedhettek, vagy éppen az íjászkodás mesterségét leshették el a soltvadkerti egyesülettől, akik Kaskantyún vendégeskedtek Ujházi Zsolt polgármester meghívására. Akik kerékpárra pattantak, azok közül a legügyesebbek ajándékot is kaptak: Hermann Róbert Máté, Kuti Barna és Farkas Attila. A legszebb portákat is díjazták: az idén a legszebb kert tulajdonosa ifj. Oroszi Sándor lett, a második helyen Szabó Károly és Schnürlein Zsuzsi zárt, a harmadik legszebbnek pedig Ba Pálék kertjét választották. Kísérőprogramokban sem volt hiány: pincekiállítás, festmény és fotótárlat, bábelőadás, Tai-chi bemutató, és a helyi civil szervezetek kulturális műsora szórakoztatta a nagyérdeműt. Este pedig táncra perdült a falu aprajanagyja. 

vnm 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés