Miniszteri elismerést kapott Endrődi Ferenc Nyomtatás E-mail
2011. június 23. csütörtök, 10:18

"Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!"

A Budapesten megrendezett Építők Napján Endrődi Ferenc, az Akker-Plus Kft. ügyvezető tulajdonosa a szakma legjobbjai között elismerő oklevelet vehetett át Matolcsy György nemzetgazdasági minisztertől. Az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége és az Építőipari Tudományos Egyesület által közösen szervezett fogadást követően az ismert üzletember elmondta, az építőipar élénkítésre vár. Gondolkodj globálisan és cselekedj lokálisan – ez Endrődi Ferenc mottója.

„A Magyar Építőanyag Kereskedők Országos Egyesületének elnökségi tagjaként kimagasló munkát végez. Innovatív, a munkatársait folyamatos képzésekben részesíti a minél magasabb színvonalú szakkereskedelem megvalósításához és szinten tartásához. A gyártók és kereskedők körében elismert szakember.” Így méltatták eddigi munkáját.

Hány éve van a szakmában?

- Tizenkilenc plusz kettő.

Hogy érti ezt?

- 19 évet fejlődésben és két évet válságban. Ezt a két időszakot tudatosan választom szét. Míg az első a cégépítés és fejlesztés ideje volt, addig az utóbbi a kríziskezelésé. Más időket élünk, kreatív gondolkodásmód és újszerű megoldások hidalják majd át a nehézségeket.

Már látja a kiutat?

- Ha a céljaink jó ügyet szolgálnak, mindig van kiút. A hitem ebben sosem rendült meg, még ha értek is kudarcok. Az első és legfontosabb a felismerés, a második a szándék, és csak a harmadik a tett. Előrelátásunkat mi sem bizonyítja jobban, minthogy új profillal bővítjük szolgáltatásaink sorát. Kiskőrösön a közeljövőben nyitjuk meg első barkácsáruházunkat, ahol mindent egy helyen megtalál az, aki szeretné felújítani a lakását. Napjainkban a lakásépítések háttérbe húzódtak, a felújításoké a jövő. Ehhez kínálunk majd eszközöket, alapanyagokat a lakásfelszerelésektől a festékekig. 1320 négyzetméteren, átlátható polcrendszereken mutatjuk be a kínálatot. Emberközpontú szolgáltatás a célunk, kimagasló szakértelemmel, egyénre szabott tanácsadással. Úgy látjuk, a kiszolgálásban is a minőség felé hajlik a vevőkör, így mindent meg kell tennünk, hogy megfeleljünk a kihívásnak. 

A barkácsáruházzal újabb célközönséget szólítanak meg. Az építőipar ekkora bajban van?

- Már harmadik éve, hogy az ágazat nagyon komoly leszálló ágban van. Az országos statisztikák alapján a gazdasági visszaesés az építőiparban elérte az 50 százalékot. Szerencsére, nálunk ez nem volt ennyire drasztikus. 2009-ben körülbelül 15 százalékos visszaesést érzékeltünk, tavaly szinten tudtunk maradni. Ez persze nagyban köszönhető annak, hogy a kecskeméti Mercedes gyár munkatársainak épülő lakásokat a nálunk vásárolt alapanyagokból készítették. Ez a 116 lakás hozta egyensúlyba a mérlegünket, így nem kellett újabbat húzni a nadrágszíjon. Hosszútávon kell gondolkodnunk, mert még koránt sincs vége a válságnak. A tervek egyik alappillére a barkácsáruház. Most Kiskőrösön, később Kecskeméten és Soltvadkerten is tervezünk hasonló üzletházat.

Sosem fogy ki a tervekből?

- Az Akker Plus Kft. közel száz alkalmazottnak nyújt biztos megélhetést. Nem tehetem meg, hogy ezt ne tartsam szem előtt. Számos egyesület, sportoló, kulturális program várja a segítségünket. A magyarságnak össze kell fogni, akkor is, ha eddig nem ezt láttuk magunk körül. A hitem ebben nagyon erős

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés