Kitiltanák a lovakat a központból? Nyomtatás E-mail
2011. június 22. szerda, 09:14

 

Módosítani fogják a városatyák a helyi állattartásról szóló rendeletet. Az elmúlt tíz évben jelentősen átalakultak a társadalmi viszonyok, ebből következően az emberek életvitele, eltolódtak az állattartási övezetek is. 

Mint azt Turánné Török Ágnes, az önkormányzat közigazgatási osztályának vezetője elmondta, már eddig is érkeztek hozzájuk észrevételek.

Ma már szinte teljesen megváltozott Kiskőrös arculata, eltűnt a mezővárosi jelleg, már nem szociális kérdés az állattartás. Volt, aki azt javasolta, hogy a központi városrészben ne lehessen nagytestű állatokat tartani, lovat vagy a szarvasmarhát. Amennyiben azonban valaki a város szívében például sport célra lovat tart, építsen zárt trágyatárolót. Egy másik javaslat szerint az állattartási övezetek kialakítása az építési szabályozáshoz igazodjon. Mivel július elsejétől módosul az állatvédelmi törvény, és ez nagy valószínűséggel megváltoztatja az állattartási szokásokat, ezért csak ősszel tűzi napirendre a kérdést a képviselő-testület. Addig azonban még várják a lakossági javaslatokat, mit kellene megváltoztatni a jelenleg érvényes helyi rendeletben.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés