Soltvadkert: Új bölcsőde épül Nyomtatás E-mail
2011. június 16. csütörtök, 13:36

Az idei év legnagyobb beruházása zajlik Soltvadkerten. A 7700 fős településen kibővítik és korszerűsítik a bölcsődét, így a férőhelyek száma 50 százalékkal nő.


A 108 milliós összköltségű projekt pályázati támogatással valósul meg, melyhez 11 millió önrészt kellett az önkormányzatnak biztosítani. A kivitelezést a soltvadkerti Fido Kft. végzi.


- Öröm, hogy minden szakipari munka helyi alvállalkozó által készül, így a jelentős EU-s támogatást a városban tudjuk tartani – hangsúlyozza Lehoczki Ferenc polgármester. A beruházás a terveknek megfelelően halad. Várhatóan szeptemberben már az új épületegyüttesben kezdi meg az új tanévet a város egyetlen önkormányzati bölcsődéje. A projekttel az utolsó intézmény is megszépül Soltvadkerten.

- Ezzel még nem dőlhetünk hátra a karosszékben, mondja a városvezető, a jövőben az intézmények energiafelhasználásának hatékonyabbá tételén dolgozunk, mivel a fenntartási költségeket csökkentenünk kell. Jelenleg a hivatal energiafelhasználásának felmérése folyik. Napkollektoros megoldáson gondolkodunk, természetesen pályázati forrással - tette hozzá Lehoczki Ferenc.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés