Get Adobe Flash player
Városalapítók napja Kiskőrös 2011 Nyomtatás E-mail
2011. június 15. szerda, 09:09

Ez a 293. születésnapi hétvége más volt, mint a többi. Mint ahogyan Domonyi László polgármester is kiemelte, a Városalapítók Napja méltán nőtte ki eddigi kereteit és vált háromnapos programsorozattá.


Évről-évre egyre több érdeklődőt vonz a szabadidőparkba ilyenkor a látványos hőlégballon találkozó. A kultúra elkötelezettjeit komolyzenei koncert, az amatőr képzőművészek tárlata és várostörténeti fotókiállítás várta, a fúvószene kedvelői az ifjúsági fúvószenekarok találkozóján érezték jól magukat és az egykori katonai helyőrség nyugdíjasai is kitettek magukért.


Nemcsak a gyermekek, a felnőttek is szórakozhattak a bábszínházi előadáson, focirangadón, úthengert vezettek és falusi udvari játékokon is kipróbálhatták ügyességüket. Felsorolni lehetetlen az igényes programkavalkád részleteit. A rétesfesztiválra több ezren zarándokoltak el városunkba, hogy megkóstolják a hártyavékony tésztájú, kiskőrösi szlovák szaladgálóst, amihez a népdalkórusok fellépése szolgált méltó háttérként.


Egy a lényeg: három napon keresztül élt és nyüzsgött a városközpont.
A rendezvény elérte célját; itt is ott is kora délelőttől késő éjszakába nyúlóan baráti társaságok múlatták az időt, étel-ital is akadt bőven. Volt hová leülni, ha egy jó beszélgetésre vágytunk. Szóval egy kicsit megpihentünk, alkalmunk nyílt rácsodálkozni értékeinkre, jobban figyelni egymásra. Ugye, jó volt?

 

További képek a cikk galériájában >> (Városalapítók napja (2011))

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

Cikk galériája

 

 
Hirdetés