Üzenet Tünde Tanító néninek! Nyomtatás E-mail
2011. június 10. péntek, 10:36

Bajusznácsné László Tünde a kiskőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusa, tanítója. A 4. a osztály szülői közössége az alábbi kedves üzenettel búcsúzik szeretett tanítójuktól, amit lapunk örömmel tolmácsol.


„Keress olyan mestert, akinek szelleme világos, tudása nagy, és szíve jó!” szól az arab filozófus mondása.

Kedves Tünde! Mi megtaláltuk ezt a mestert. Megtaláltunk Téged gyermekeinknek. A szellemi tudásod mellett, a szívedet is adtad. Megtanítottad őket írásra, olvasásra, szívbéli jóságra. A mindennapokban példaként álltál előttük. Nem törődtél a sok kudarccal, a kellemetlen, fárasztó pillanatokkal, csak kitartóan élen álltál és szerettél.

Egy gyermek tanításában és nevelésében három fontos személy van: az apa, az anya és a tanító.
A tanító, aki „elveti a magot” egy kisgyermekben, aki megadja az alapokat a jövőre nézve, aki megszeretteti a számokat, a betűket, aki mesélve tanít, és akire minden diák emlékszik felnőtt korában, az első tanítóra. Az elvetett magból az évek, évtizedek folyamán termés lesz, ez a termés pedig nem más, mint a tudás, az értelem.

Nehéz küldetést vállaltál, nagy felelősséggel, és ezért mi köszönettel tartozunk. Köszönjük, hogy nevelted, tanítottad gyerekeinket, hogy félelmeiket eloszlattad, hogy megvigasztaltad őket, ha szomorúak voltak. Köszönjük, hogy önzetlenül csak értük tettél, mindig jókedvűen, mosolygósan, bölcs cselekedetekkel. Köszönjük Tünde, hogy példa voltál. Isten éltessen nemcsak pedagógusnap alkalmából, hanem az év 365 napján!!!

Sok szeretettel: 4. a osztály

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés