Get Adobe Flash player
A grúz államfőt fogadta Domonyi László Nyomtatás E-mail
2011. június 09. csütörtök, 12:42

Nem kis feltűnést keltett a városalapítók napja alatt a grúz államfő kiskőrösi látogatása. A rendőri felvezetéssel érkező konvoj a Városháza előtt állt meg, ahol Miheil Szaakasvili elnököt Domonyi László polgármester, valamint Font Sándor országgyűlési képviselő fogadta.


Ezután a küldöttség a szoborparkba vonult, ahol a második elnöki ciklusát töltő grúz politikus virágcsokrot helyezett el Grigol Abasidze grúz költő és műfordító, valamint Bagrat Sinkuba abház író és műfordító mellszobrainál, akik Petőfi költeményeit anyanyelvükre lefordították.

- Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az elnök úr ellátogatott Kiskőrösre. Jó tudni, hogy Georgiában is szeretik Petőfi Sándor költészetét. A szoborparkunkban elhelyezett műfordítók szobrai is jelképezik, hogy városunk nagy költőjét a világ minden pontján, így az önök országában is, ismerik és elismerik - mondta Domonyi László a grúz elnökkel érkező riporterek előtt.


Nagy Gabriella, a Stratégiai és Városüzemeltetési Osztály vezetője, valamint Ádám Péterné polgármesteri titkár, a város nevében ajándékcsomagot nyújtott át a delegáció vezetőjének – melyből nem maradhatott ki a kiskőrösi házi rétes sem.


A kiskőrösi látogatás után Miheil Szaakasvili Budapestre indult, ahol Schmitt Pál köztársasági elnökkel tárgyalt a Sándor-palotában, majd közösen felavatták Sota Rusztaveli grúz költő szobrát és a költőről elnevezett teret. A kétnapos magyarországi útja során a grúz államfő találkozott Tarlós István budapesti főpolgármesterrel és Kövér László házelnökkel, valamint részt vett egy üzleti megbeszélésen is.

 

Hozzászólások  

 
#1 kavics 2011-06-09 14:50
Nem Georgia, hanem Grúzia :)
Az elnök úrnak meg gratulálnék az ízléses öltönyéhez, igazán nagyszerű választás volt :) :)
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés