Nőkonferencia a Baptista Imaházban Nyomtatás E-mail
2011. június 06. hétfő, 13:03

Mintegy négyszáz fő részvételével háromnapos Országos Nőkonferenciának adott otthont a Kiskőrösi Baptista Gyülekezet május utolsó hétvégéjén, amelyet Kovács Gézáné Ildikó, az egyház nőbizottságának vezetője nyitott meg.


Mintegy ötvenöt településről, sőt a Vajdaságból is érkeztek a találkozóra baptista, református és katolikus nőtestvérek. Így vált ökumenikussá és nemzetközivé a rendezvény.

A megnyitón Borosné Ágota köszöntötte a megjelenteket, majd Szomorné Szepcsik Éva vezette női kar közös énekkel segített az érzelmi ráhangolódásban. Az alkalmon imádságok, bizonyságtételek és az élet adta gondok megbeszélésével a résztvevők közelebb kerülhettek Istenhez és egymáshoz.


Szombaton délelőtt dr. Pécsi Rita PhD előadása hangzott el, aki a hittel vezérelt női személyiségfejlődés stációiról, állomásairól beszélt. Foglalkozott többek között a generációs együttéléssel, a tudatos gyermekneveléssel, a felnőttkor kríziseivel és a halállal. Szombaton délután a résztvevők egy csoportja látogatást tett a baptista szeretetházban is.


A szemináriumokon a gyereknevelésről, a feleségek, az özvegyek, a fiatal lányok, az egyedülállók helyzetéről, valamint arról tanácskoztak a nők, hogy hogyan tarthatják meg fiataljaikat a gyülekezet számára. A felmerülő kérdésekre egy fórumbeszélgetés során kaptak választ a jelenlévők. Itt dr. Pécsi Rita mellett három különböző korú édesanya és egy nagymama beszélt hitéről, a hibáikról és a megtapasztalt áldásokról.

Vasárnap délelőtt bizonyságtételek hangzottak el, valamint egy meglepetéssel is szolgáltak a vendéglátók: édesanyák és lányaik kórusa énekelt az egybegyűlteknek. A három nap végeztével lelkileg feltöltődve térhettek haza a nők. Nem feledkezhetünk el a köszönetről az otthonmaradt férfiaknak, akik ez idő alatt helytálltak a háztartásban, a gyereknevelésben! Az előadásokról készült videó-felvételek visszanézhetők a http://kiskoros.baptist.hu/ internetes oldalon.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés