Halhatatlan költők társasága Nyomtatás E-mail
2011. június 02. csütörtök, 09:09

A KIE házban télvégén, tavasz elején nagy sikerrel debütált a Dorák István vezette, sok értékes alkotást felvonultató filmklub.


A kultúra lelkes és elkötelezett híve a nyárra is gondoskodik tartalmas és hasznos időtöltésről azok számára, akik szeretnék az estéket hasonló gondolkodású baráti társaságban tölteni. A Robin Williams főszereplésével nagy sikerű „Holt költők társasága” című film alapötletétől vezérelve egy olyan klubot szeretne indítani, ahol bárki bemutathatja saját kedvenc költőjét, íróját, vagy azok alkotását.

Az irodalmi kört a többi művészeti ág nagyjaival is kibővítenék, így ezeken az esteken akár egy kedves festményt, zeneszerzőt, vagy zeneművet is egyedi véleménnyel tehetnek közkinccsé a többiek számára annak hódolói. A vitakörben pedig bárki elmondhatja véleményét a témával kapcsolatban.

Az eddigi jelentkezők javaslatai között felmerült már például Liszt Ferenc ifjúkori és érett zeneszerzői munkásságának összehasonlítása, vagy Juhász Ferenc, Ady Endre, Petőfi Sándor egy-egy kiemelt korszakának elemzése, illetve az is érdekes lehet, hogy különböző műfordítók hogyan fordították le ugyanazt az alkotást.

A lélek balzsamozása mellett a kulináris élvezetek is szerephez jutnak a programokon. A tervek szerint a saját sütésű borkorcsolyák mellé kiskőrösi minőségi borokat kortyolgatnának a klubtagok.
Az evangélikus egyházközség pártolja a kezdeményezést, s a helyiséget biztosítja ehhez az igényes programhoz is.

Aki szeretne részt venni az új klub júniusban induló találkozásain, az a bővebb információkért hívja Dorák Istvánt a 06-20/8244-743-as telefonszámon.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés