Új tagok a szavazatszámláló bizottságokban Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 31. kedd, 08:06

Az augusztus 18-i rendkívüli ülésen a kiskőrösi képviselőtestület – a helyi választási iroda vezetőjének indítványát jóváhagyva –

Varga József, dr. Gregus Ferenc és dr. Szilágyi Sándor kiskőrösi lakosokat választotta meg a Kiskőrösi Helyi Választási Bizottság tagjainak, valamint Kispálné dr. Lucza Ilonát és Turán Istvánnét póttagnak.

A következő napirendi pont keretében a meglévő szavazatszámláló bizottsági tagok mellé további tagokat és póttagokat választott a testület. Erre azért volt szükség, mert – mint az ismert – a törvényi változás értelmében Kiskőrösön a jövőben 11 fős képviselő testület működik, melyből nyolc egyéni választókerületi, három pedig kompenzációs listás mandátum.

A nyolc egyéni választókerület kialakítása és annak közzététele megtörtént, valamennyi választókerület területén kb. 1500 választópolgár lakik, ezért mindegyikben két szavazókört kell működtetni. Ennek megfelelően az eddigi 13 helyett 16 szavazatszámláló bizottságra lesz szükség, így a meglévő bizottsági tagok mellett új tagok megválasztására is sor került.

A rendkívüli közgyűlésen a képviselőtestület megválasztotta a települési kisebbségi önkormányzati választás lebonyolítására a szavazatszámláló bizottság tagjait. Ennek megfelelően Valach Sándorné, Gombár Csaba, Terjék Dénes, Szabados Anna és Mikulás Jánosné kiskőrösi lakosok alkotják a bizottságot. Póttagok: Babák Zsuzsa és Kovács Zoltánné.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés