Szabadlábon van, de bíróság előtt felel a kőrösi embercsempész Nyomtatás E-mail
Írta:   
2016. január 24. vasárnap, 14:58

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy 57 éves kiskőrösi férfi ellen, aki 2015. június 24-én fizetségért a szerb-magyar határ térségéből 10 iraki migránst akart Bécsbe csempészni, de a rendőrök az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán elfogták.

 

Az 57 éves vádlott 2015. június elején bérbe vett egy kisteherautót. A jármű rakterének jobb és bal oldalára reklám fóliákat ragasztott, míg a raktér hátsó részét papírdobozzal, elülső részét pedig takaróval fedte le. Ezekre az átalakításokra azért volt szükség, hogy a kocsiba kívülről ne lehessen belátni - írja a Hírösvény.hu.

 

A vádlottat egy ismeretlen személy bízta meg az embercsempészéssel. Az 57 éves férfi a megbízásnak megfelelően 2015. június 24-én, hajnali 4 óra körüli időben a szerb-magyar határ közelébe utazott az átalakított kisteherautóval. Itt felvett a járműbe 10 iraki migránst, akikről tudta, hogy illegálisan lépték át a határt. Vállalta, hogy elszállítja őket Bécsbe és el is indult velük az M5-ös autópályán az ország belseje felé. A rendőrök azonban a sztráda Bács-Kiskun megyei szakaszán, egy parkolóban igazoltatták a vádlottat és leleplezték a bűncselekményt. Őrizetbe is vették az embercsempész férfit.

 

A vádlott a sikeres szállítás után kapta volna meg megbízójától a „fuvar” díját és a kiadásainak ellenértékét. Mivel nem érték el az osztrák fővárost, az ígért fizetség is elmaradt. A jármű tulajdonosa sem az átalakításról, sem az embercsempészésről nem tudott. A vádlott jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást. Őt az ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés