Soltvadkertiek, akik hírnevet szereztek a városnak Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2013. március 07. csütörtök, 08:33

Soltvadkert önkormányzata kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a város hírnevét öregbítő polgárait elismerje, áldozatos tevékenységüket példaként állítsa a lakosság elé. Az év első képviselő testületi ülésén ünnepélyes keretek között elismerő oklevéllel jutalmazták azokat a sikeres vállalkozókat, alkotókat, közéleti személyiségeket, akik 2012-ben országos, vagy nemzetközi szinten, kitartó munkával értek el sikereket, jó hírét vitték Soltvadkertnek.

Lehoczki Ferenc polgármester és Bezsenyi László alpolgármester a város ajándékát adta át Frittmann Istvánnak, aki a Frittmann Testvérek Kft-t képviselve vette át az elismerést. A családi borászat nem első alkalommal szerez hírnevet a városnak. Legutóbb a franciaországi rozé borversenyen remekelt nedűjük, ezen kívül számos borászati aranyérem tulajdonosai. A Frittmann család a hazai és térségi borkultúra megalapozói, népszerűsítői és nagykövetei. 

Elismeréssel illették a Schiszler Péter által irányított Zsombos Drink Kft-t is, akik pálinka költeményeikkel alkottak nagyot az utóbbi évben. Ízben, illatban, csomagolásban, fajtaválasztékban olyan minőséget mutattak be a nagyvilágnak, mellyel új fejezetet nyitottak a pálinkatörténelemben.  

Szakál László több évtizedes vendéglős tapasztalatát, gasztronómiai kutatását, gyűjtőmunkája eredményét vetette papírra. A több kötetes remekművet díjazta a testület. 

A város egyik védjegye, a Korona Cukrászda is újabb elismeréssel gazdagodott. A cég tulajdonosa, alapítója, Szervánszky László cukrászmester tavaly vehette át a Magyar Arany Érdemkeresztet, mely megkoronázta eddigi munkásságát. Távollétében lánya, Szervánszky Judit vette át az ünnepségen édesapja elismerő oklevelét.

A kitüntetettek közül nem hiányozhatott a remek fotós, Daróczi Csaba sem. Neki, illetve fotóinak köszönhetünk sok olyan ritka szép pillanatot, mely nap, mint nap körülvesz bennünket a természetben, de sokszor nem vesszük észre. Csaba, aki testnevelő tanári hivatása mellett professzionális szintre emelte hobbiját, tavaly elnyerte "Az év természetfotósa" címet, néhány hete pedig a MÚOSZ fotópályázatán természet és tudomány kategóriában elhozta az első és a második helyet is a népes fotós mezőny elől. 

A kitüntetettek között szerepelt Szarka János, aki a politikai üldözöttek érdekében végzett munkásságáért 2012-ben megkapta a Magyar Érdemkereszt Ezüst fokozatát. Ezt a tevékenységét ismerte el most az önkormányzat is.

Lehoczki Ferenc polgármester a város lakossága nevében gratulált a kitüntetetteknek, és további kitartó, áldozatos alkotói munkára biztatta őket.

Vnm

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés