Zebrafestés, kátyúzás és aszfaltozás Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2013. február 18. hétfő, 07:24

 

Hirsch Imre képviselő a körzetében élő lakók észrevételeit is tolmácsolta a legutóbbi testületi ülésen. Panaszolták, hogy a városközpontban több helyen nehézkesen tudnak csak közlekedni a mozgáskorlátozottak, az Árpád utcában pedig pont a mozgáskorlátozott parkolóban van elhelyezve a szemétgyűjtő konténer.

 A Jókai utcában megnövekedett a forgalom, jó lenne egy gyalogátkelő helyet felfesteni a Jókai-Rákóczi kereszteződésében. A Sárkány utcában nincs kiépített buszmegálló, az utasok az úttesten várakoznak, és az árokparton történik a le- és felszállás. A Kurucz Zsuzsanna utcában panaszolják, hogy foghíjas a járda, és az újtelepi részről is jelezték, hogy jó lenne az utcákat leaszfaltozni. A Petőfi Sándor Városi Nyugdíjas Klub szeretne egy ingyenes használatú helyiséget, ahol összejöveteleiket megtarthatják. A József Attila úton is egy helyen meg van süllyedve a járda, ami rendkívül balesetveszélyes. Domonyi László polgármester reagálásában elmondta, hogy a városközpont tavaszi felújítása során nagy gondot fordítanak az akadálymentesítésre, de a rekonstrukción kívüli területekről is el fogják készíteni a felmérést. A Kolozsvári-Délibáb utcák földutas szakaszát akkor tudják leaszfaltozni, ha erre pályázati lehetőséget találnak. Egy 20-25 centis útalap letétele azonban - mint ahogyan már az Uzsoki, illetve a Bajtárs utcákban már megvalósult – nem kizárt, és ez is jelentősen megkönnyítheti a közlekedést. A József Attila úton, ahogy az időjárás engedi, kijavítják a járdahibát. Lasztovicza László képviselő köszönetet mondott, hogy a Kossuth és a Széchenyi utcák kátyúmentesítését azonnal elvégezték, miután azt legutóbb észrevételezte. Érdeklődött, hogy a városközpont felújítási munkálatai mennyire befolyásolják a két nagyrendezvény megtartását.

A polgármester elmondta, hogy még ezt követően ül össze a képviselő- testület, hogy megbeszéljék a rendezvények pontos helyszíneit, mert nagyon valószínű, hogy sem a városi napok, sem a szüreti napok programjait nem tudják majd a városközpontban lebonyolítani az idén. Az is biztos, hogy szűkül majd a programkínálat, kisebb volumenű lesz a két rendezvény a megszokottól.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés