Napelemmel nyerik a villamos áramot Páhin Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2013. január 28. hétfő, 07:40

A Páhi-Simmern testvértelepülési kapcsolat újabb eredménye gazdagítja a térség egyik legdinamikusabban fejlődő kistelepülését, Páhit. Január elsejétől ugyanis napelemek biztosítják az áramellátás 90 százalékát a polgármesteri hivatalban. 

A testvértelepülési kapcsolat eredményeképpen létrejött, Prof. Dr. Hartmut Kosche által alapított Páhi-Umwelt-Stiftung Alapítvány egy uniós pályázati támogatást nyert el a beruházás megvalósítására. Több mint ötmillió forintból készült el a hivatal tető szerkezetén elhelyezett közel 20 négyzetméteres napelem együttes. Az energia fogyasztás csökkenését eredményező beruházás a 100 százalékos támogatással valósult meg.

A község egy újabb terv megvalósítására is várja a pozitív döntést. Az önkormányzat pályázatot nyújtott be községi játszótér felújítására az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a LEADER Helyi Akciócsoporthoz. Az igényelt támogatás ötmillió forint, melyhez az önkormányzat további 1,3 millió forint önrészt biztosítana, amennyiben kedvező elbírálást kap a projekt.

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés